|

BP İstanbul’un bio atığına talip

BP’nin Türkiye’deki faaliyetlerinden sorumlu BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump ve BP Türkiye Müdürü Martin Thomsen enerji sektörünü değerlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2018 الجمعة
Güncelleme: 00:40 - 11/05/2018 الجمعة
Yeni Şafak
Mick Stump - Martin Thomsen
Mick Stump - Martin Thomsen

Türkiye’de 700 istasyonla hizmet verdiklerini aktaran Mick Stump, her yıl 30 civarında yeni istasyonu ağlarına eklediklerini vurguladı. Stump, BP’nin global stratejisinin 2040’a kadar çizildiğini ifade ederek, “Şirket olarak daha verimli olan doğalgaza yöneldik. Bunun yanı sıra yenilenebilir enerji kaynaklarında hızla büyüyoruz. Genel olarak BP’nin 2040 vizyonu karbon salınımını düşürmek üzerine kuruldu. Bunun içinde bio yakıtlara önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

THY’YE BİO JET YAKITI

ABD’de bir firma ile jet yakıtları üzerine çalıştıklarını ve yarı yarıya bio yakıt kullanarak karbon salınımını düşürdüklerinin altını çizen BP Türkiye Ülke Başkanı, “3. havalimanın açılmasıyla THY’e çok hızlı bir şekilde büyüyecek. Türkiye’de bio yakıt tesisi yapmak için araştırma yapıyoruz. Müthiş fırsatlar var. Bunu THY için İstanbul’dan elede edeceğimiz atıklarla gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

  • Dünyadaki uçakların yüzde 12’sinin yakıtlarını temin eden BP, İstanbul’un bio atığına talip oldu. Gerekli yasal düzenlemelerin yapılması halinde üretecekleri bio jet yakıtı THY’de değerlendirecek.
#BP
#İstanbul
#Bioatık
٪d سنوات قبل