|

CEO gelecek ay iş başında

Yerli otomobil için teknik analiz çalışmasında sona gelindiğini açıklayan Sanayi Bakanı Faruk Özlü, CEO atamasının bu ay yapılacağını söyledi. “18 saniyede bir araç üretmek büyük bir başarıdır” diyen Özlü, sektörün dış pazarlara odaklandığını belirterek, “Ürettiğimizin yüzde 80’ini ihraç ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:01 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Bakan Özlü: Yerli otomobil CEO ataması bu ay tamamlanacak.
Bakan Özlü: Yerli otomobil CEO ataması bu ay tamamlanacak.

Yerli oto konusunda çalışmalar son hızla ilerlerken en çok merak edilen şirketleşme ve kurumun başına gelecek CEO atamasına yönelik detaylar netleşiyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilde gelinen son noktaya ilişkin, “Yerli otomobilde teknik ve mali analiz çalışması bitmek üzere. Bir CEO ataması yapacağız. Bir de şirket kuracağız. CEO atamasını bu ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Şirket kurma aşamasını da gelecek ay tamamlamayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı. Bakan Özlü, Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) 44. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, otomotiv sektörü için son derece olumlu gelişmelere şahitlik ettiklerini dile getirdi. Otomotiv ihracatının 2017 yılını rekor bir rakamla kapatarak yaklaşık 29 milyar dolarlık ihracata imza attığını dile getiren Özlü, sektörün bütün üyelerini ve firmalarını bu önemli başarıdan dolayı tebrik etti.

18 SANİYEDE 1 ARAÇ ÜRETMEK BÜYÜK BAŞARI

Faruk Özlü, Türkiye’nin artık otomobil üretimi ve ihracatında acemi bir ülke olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Otomobilde acemi değiliz, tam aksine ustayız. Bu cümleyi boş yere söylemiyorum. 2017 yılında 2016’ya göre yüzde 20 artışla 1 milyon 143 bin adet otomobil ürettik. 18 saniyede bir araç üretmek büyük bir başarıdır. Ürettiğimiz otomobillerin yüzde 80’ini de ihraç ediyoruz. Bunlar övünülecek rakamlar. Bunlar 50 yılı aşkın otomobil tecrübemiz sonucu ortaya çıkan rakamlardır. Daha önceleri sadece iç pazara yönelik araç üretilirken, şimdi ihracata yönelik araç üretiyoruz. Bu yapısal değişimin sonucu olarak hem ana hem yan sanayimizde küresel ölçekte rekabet gücü olan bir Türk otomotiv sanayii ortaya çıkmıştır.”


BÜYÜME YÜZDE 7,5 OLUR

Özlü, Türkiye ekonomisi açısından 2018’in sıçramanın devam edeceği bir yıl olacağını belirterek, “Önümüzdeki hafta, 2017 yılına ait büyüme rakamları açıklanacak. Ben 2017 yılı için yüzde 7,5 gibi bir büyüme bekliyorum” dedi. Türk otomotiv sektörünün sanayileşmenin en temel dayanaklarından biri olduğunu belirten Özlü, “Yan sanayisi ile birlikte birçok sektör otomotivden güç almakta, otomotivin yörüngesinde hayat bulmaktadır” diye konuştu.

  • OSD’nin yeni başkanı Haydar Yenigün oldu
  • Otomotiv Sanayii Derneği’nin yönetim kurulu başkanlığı görevini Kudret Önen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e devretti. OSD’nin 44’üncü Olağan Genel Kurulu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul’da 2010 yılından bu yana derneğin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Kudret Önen, görevini, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e devretti. Kudret Önen, buradaki konuşmasında, otomotiv sektörünün 1996 yılında imzalanan Gümrük Birliği Anlaşması ile ortaya çıkan tam rekabet ortamında gelişmesini sürdürdüğü ve uluslararası rekabetçiliğini ortaya koyduğu üretim, kalite ve proje yönetimiyle kendisini ispat ettiğini söyledi. Önen ayrıca, son 20 yılda sektörün çok ciddi yapısal değişim geçirdiği bilgisini paylaştı.
#Yerli otomobil
#Faruk Özlü
#CEO
6 yıl önce