|

Frankfurt’ta gövde gösterisi

Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı dün kapılarını açtı. 10 büyük markanın yeralmadığı etkinlikte ev sahibi Alman markaları ön plana çıkarıldı.. Fuar 228’i dünya prömiyeri olmak üzere 363 yeniliğe ev sahipliği yaparak kendi çapında bir rekora imza attı. Sürücüsüz ve elektirkli araçlar ilgi odağı oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:58 - 13/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Frankfurt’ta gövde gösterisi
​Frankfurt’ta gövde gösterisi

Paris Otomobil Fuarı’yla dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı bu yıl 67. kez düzenleniyor. Yaklaşım 40 ülkeden bine yakın ana ve yan sanayi firmalarının yer aldığı fuarda bu yıl Volvo, DS, Infiniti, Peugeot, Nissan, Mitsubishi, Aston Martin, Rolls-Royce, Tesla ve Fiat ve Chrysler grubu olmak üzere 10 büyük marka yer almadı.Fuarda ev sahibi Almanya'nın menşeili markalar ön plana çıkarıldı.

TÜM GÖZLER SUVLARDA

Fuara SUV modeller damgasını vurdu. Avrupa pazarlarında son 5 yılda neredeyse 5 kat büyüyen bu pazardan pay almak isteyen tüm markalar en yeni SUV modellerini Frankfurt’ta sergiledi. VW Golf’ün SUV versiyonu T-Roc IAA’nın ilgi çeken SUV modellerinden oldu. Geçtiğimiz günlerde Fransız PSA’ya satışı kesinleşen Opel yeni büyük SUV’u Grandland X, Insignia Country Tourer Insignia’nın çift turbolu dizel versiyonlarını da fuarda sahne aldı.

BÜYÜKLER DE SAHNEDE

Frankfurt’ta küçük ve orta boy SUV’lar kadar büyük ve gösterişli modeller de ziyaretçilerle buluştu. BMW fuarda yeni 5 SERİSİ GT’nin yeni nesli olan 6 Serisi GT’yi ve yeni X7 konseptiyle X3’ün yeni versiyonlarını ilk kez sergiledi. Porsche de fuarda sportif SUV’u Cayenne’in 3. neslini sergilerken Frankfurt ayrıca yeni Bentley Cortinental, Seat’un yeni SUV’u Arona, Skoda’nın Yeti’nin yerini alacak küçük SUV’u Karoq, Kia’nın SUV’u Stonic görücüye çıktı.

10 MARKA KATILMADI

Volvo, DS, Infiniti, Peugeot, Nissan, Mitsubishi, Rolls-Royce, Tesla, Fiat, Alfa Romeo ve Jeep ile birlikte bu yıl fuara 10 önemli marka katılmadı. Markaların çoğu fuara katılmama gerekçesi olarak maliyetten çok, ziyaretçi ilgisinin azaldığını gösterdi.

  • ÇİNLİLER AVRUPAYI YİNE DENİYOR
  • Her denemelerinde Avrupa kapısından içeri girmeyi başaramayan Çinli markalar yeni SUV’larla yeniden atağa geçti. Çin’in iki büyük üreticisi Chery ve Great Wall tasarımlarıyla bu kez daha iddialı olduklarını kanıtladı. Diğer Çinli üretici Great Wall fuara WEY markasıyla katıldı.
ELEKTRİKLİLERE İLGİ

Mercedes fuarda yeni bir elektirikli araç konsepti olan EQA’yı tanıttı. Bir diğer Alman markası BMW Başkanı Harald Krüger, karlılığa odaklanıp, elektrikli modeller de dahil 2020’den itibaren toplam cirolarının yüzde 8-10’u kadar bir kar edeceklerinin altını çizdi. Fuarın gözdelerinden Mercedes’in yıldızı Project One'ın sadece 275 adet üretileceği açıklandı. Resmi açıklama olmamasına rağmen bir adeti de Türkiye’ye geleceği ifade edilen aracın Almanya satış fiyatı 2,2 milyon euro.


RENAULT GELECEĞİ TANITTI
2017 Frankfurt Otomobil Fuarı, konsept otomobil Symbioz’un dünya prömiyerine evsahipliği yapıyor. Symbioz, Renault’nun 2030 yılına ilişkin vizyonunu yansıtıyor. Elektrikli, otonom, internet bağlantılı ve otomobilin kullanıcıların yaşamları ile tamamen entegre olacak şekilde tasarlanmış Renault’nun yeni konsept otomobili, mobilitenin geleceğine yönelik ipuçları veriyor. Bu konsept etrafındaki dünyayla etkileşime giren özellikleri, teknolojisi ve tasarımıyla tamamen yeni bir seyahat deneyimi sunuyor. Symbioz konseptinin yanı sıra Renault, aynı zamanda 2023 yılı gibi daha yakın bir zaman dilimi için öngörülen bir otomobilin ipuçlarını sunan bir demo araç geliştirdi. Symbioz yol testleri bu yılın sonunda yapılmış olacak.

DACIA DUSTER YENİLENDİ

Fuarın önemli Fransız yeniliklerinden biri olarak dikkat çeken Dacia Duster’ın 7 yıl sonra yenilenen versiyonu resmi olarak tanıtıldı. Dış görünüşünde radikal değişikliklerden kaçınılarak yapılan yenilemede yeni versiyonun petek dokulu ön ızgarası, modern LED farları hemen fark ediliyor. Aracın en büyük yeniliğiyse iç mekanında oldu.


#Otomobil
#Frankfurt
#Renault
#Dacia
7 yıl önce