Gayrimenkulde fiyat artış hızı normalleşti

Mehmet Ali Parto
04:00, 19/12/2025, Cuma
Yeni Şafak
Gayrimenkulde fiyat artış hızı normalleşti
Arşiv.

Gayrimenkul Borsası’nın (GABORAS) verilerine göre 2025’te yatırımcı ve hane halkı davranışları önemli ölçüde değişti.

Makro sıkılaşma politikaları, finansman modellerindeki dönüşüm, göç hareketliliği, ulaşım yatırımları ve yaşam tarzı tercihlerindeki kaymalar; konut, arsa ve ticari gayrimenkul segmentlerini farklı yönlerde etkiledi. Yatırımcıların odağı stratejik lokasyon, erişilebilir finansman, kira potansiyeli ve bölgesel değerleme farklarına kayarken; çeper ilçelerde ivme, turizm koridorlarında güçlenme ve çok kanallı finansman modeli yılın belirgin başlıkları arasında yer aldı. GABORAS’ın kapsamlı analizine göre 2025’in EN’leri; ülke genelinde talebin, fiyat hareketliliğinin, yatırım eğilimlerinin ve yaşam trendlerinin hangi bölgelere kaydığını açıkça ortaya koydu. Fiyat artış hızının normalleştiği, finansmanda çok kanallı yapının güçlendiği ve bölgesel ayrışmanın belirginleştiği 2025; hem yatırımcı hem de hane halkı davranışlarının yeniden şekillendiği bir döneme işaret ediyor. 2025’in en çok değer kazanan ilçeleri Ankara Etimesgut, İstanbul Çekmeköy, İzmir Bayraklı, Bursa Nilüfer ve Antalya Konyaaltı olarak sıralandı. Bu bölgelerdeki yükselişte yeni ulaşım projeleri, sınırlı arsa arzı, göç kaynaklı talep artışı ve yeni konut projeleri etkili oldu.

2030'a giderken sektörde yapısal dönüşüm

  • 2025'teki tabloyu değerlendiren Gaboras CEO’su Ruhi Konak, 2025’te başlayan yapısal kırılmanın Türkiye gayrimenkul ekosistemini 2030’a taşıyacağını belirtti. Konak, “Piyasa artık tek eksenli bir yapıdan çıktı. Fiyat artış hızının normalleşmesi, tasarruf finansmanının güçlü yükselişi, çeper ilçelerdeki ivme ve yaşam tarzı tercihlerindeki dönüşüm; hem yatırımcı davranışını hem de şehirleşme dinamiklerini yeniden tanımlıyor” dedi.

Enerji Bakanı Bayraktar açıkladı: Abonelerin yüzde 94'ü destek almayı sürdürecek
Ekonomi
Enerji Bakanı Bayraktar açıkladı: Abonelerin yüzde 94'ü destek almayı sürdürecek
Antalya'da mali müşavir devlet desteğiyle üretime başladı: Ürünün kilosu 650 bin lira
Ekonomi
Antalya'da mali müşavir devlet desteğiyle üretime başladı: Ürünün kilosu 650 bin lira
İzinsiz kullanılan Balon balığı projesi mahkemelik oldu
Ekonomi
İzinsiz kullanılan Balon balığı projesi mahkemelik oldu

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026