|

GYO’lar bireysel yatırımcı peşinde

Borsada işlem gören GYO’lar bireysel yatırımcının peşine düştü. 1.4 milyar liralık aktif değeriyle Türkiye’nin en büyük GYO’larından Özak GYO’nun Başkanı Ahmet Akbalık bireysel yatırımcının bu hisselerle gelecekte kazanacağını belirterek, “GYO’lara yatırım yapan ve gayrimenkule tanıdığı kadar süre veren yatırımcı burada iyi bir kazanç sağlayacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:07 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), doğrudan bireysel yatırımcıyı hedefleyen yeni bir finansal bilgilendirme hizmeti başlattı.
Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), doğrudan bireysel yatırımcıyı hedefleyen yeni bir finansal bilgilendirme hizmeti başlattı.
Hisselerinin yüzde 25’i Borsa İstanbul’da işlem gören ve eylül ayında yurtiçi ile yurtdışında yaptığı gösterim sonrasında yabancı kurumsal yatırımcı tabanı yüzde 65’e ulaşan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), doğrudan bireysel yatırımcıyı hedefleyen yeni bir finansal bilgilendirme hizmeti başlattı. Yayına başlayan
internet sitesi ile uzun vadeli düşünen bireysel yatırımcıya Özak GYO hisselerinin ve genel olarak GYO’lara yatırımların avantajları anlatılıyor.
KÖTÜ PROJELER YANILTIYOR

Özak Global Holding ve Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Türkiye gelişmekte ve büyümekte olan bir ülke. Bununla orantılı olarak gayrimenkule olan talep artıyor ve artacak. Kötü lokasyonlardaki yanlış projelerin yarattığı arz fazlası yüzünden oluşan algı, insanları yanıltıyor” dedi. Doğru projelere talebin olduğunu söyleyen Ahmet Akbalık, Büyükyalı projesinin Emlak Konut rakamlarına göre hasılat rekoru kırmış olmasının bunun en güzel örneği olduğunu belirtti. Mevcut konutların yüzde 13’ünün markalı konutlardan oluştuğunu söyleyen Akbalık, “Nitelikli konut, ofis ve diğer ticari alan ihtiyaçları sürekli olarak artıyor, mevcut durumda yıllık 1 milyon konut ihtiyacı var. Vizyonu olan, tüketicinin beklentisini karşılayan markalı projelere talep daha da artacak” dedi.

HALKA AÇIKLAR ÖNDE OLACAK

Konut satışında mevcut modelin maketten satış olduğunu söyleyen Özak GYO Başkanı, “Bu modelde konut almadan önce firmanın bilançolarını, stratejilerini görmek, şirketin projeyi tamamlayabilecek gücü var mı yok mu karar verebilmek, konut alacak kişiler için tercih sebebi olacak. Bu yüzden GYO’lar öne çıkacak. Türkiye’de GYO’lar çok genç, biz de genç bir GYO’yuz ve şirketimizin bundan sonraki süreçte önü açık” değerlendirmesinde bulundu.


ÖZAK 3 YILDA İKİYE KATLAYACAK

Her şirketi kendi iç dinamikleriyle, bilançoları ve stratejileriyle ayrı ayrı incelenmesi gerektiğini söyleyen Akbalık sözlerine şöyle devam etti: “Gayrimenkuldeki genel algının yaratmış olduğu iskonto oranını bütün şirketlere aynı şekilde oranlamamak gerek” dedi ve sözlerine şöyle devam etti “Kurumsal yatırımcı bizi biliyor. Fakat bireysel yatırımcının da Özak GYO’daki fırsatı görmesini istiyoruz. 1,4 milyar lira aktif değerimizi 3 yıl içerisinde 2 katına çıkartmayı ön görüyoruz. Kira gelirlerimiz düzenli artmaya devam ediyor. Kontratlarımızda ve doluluk oranlarımızda bir gerileme yok. Çoğunluğu kurumsal müşterilerden gelen döviz ağırlıklı kira gelirimiz var.”

YATIRIMCI İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Bir ev alacak kadar parası olmayan ama gayrimenkul sektörünün gelişiminden ve güvenli yatırım ortamından yararlanmak isteyen yatırımcılar için GYO hisseleri biçilmiş kaftan olarak tanımlayan Akbalık, “Güvendikleri ve stratejilerine inandıkları GYO’lara yatırım yapan ve gayrimenkule tanıdığı kadar süre kadar süre veren yatırımcı burada iyi bir kazanç sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

  • Gayrimenkulü akla arz edecek
  • Yaptıkları tüm projelerde başarıyı yakaladıklarını söyleyen Ahmet Akbalık, “Borsadaki kurumsal yatırımcı zaten fırsatı gördü. Fakat biz bireysel yatırımcılara da bu yatırım aracını anlatmak, GYO’lara ortaklığın cazibesini, Özak GYO’nun sunduğu kazancı göstermek istiyoruz” dedi. Bireysel yatırımcıları bilgilendirmek istediklerini belirten Akbalık “Bireysel yatırımcı borsadaki fırsatları bilmiyor. Biz aklaarz.com ile bu konuda bir algı oluşturmak istiyoruz. Değerine gelmiş bir şeyi almanın yatırım açısından faydası yok. GYO’ların iskontolu işlem görüyor olması ve sektörün büyüme potansiyeli fırsatı yaratıyor. Buradaki fırsatı bireysel yatırımcılara göstermek istiyoruz” dedi.

#GYO
#Emlak
#Yatırım
6 yıl önce
default-profile-img