|

Kıbrıs suyunun vanası kapanmadı

Türkiye'den KKTC'ye su iletiminin durdurulduğu iddiasına ilişkin yeni bir yalanlama daha geldi. Eko Avrasya Yönetim kurulu Başkanı Hikmet Eren, haberin asparagas olduğunu ileterek "Maalesef Türk basını bu haberi, amiyane tabiriyle, yedi" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak ve
11:38 - 21/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:40 - 21/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Mersin'in Anamur ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uzanan barış suyunun vanasının Türkiye tarafından kapatıldığına dair dün çıkan haber yalanlandı. "KKTC Su Temini Projesi ve Doğu Akdeniz'de Değişen Dengeler" başlıklı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Eko Avrasya Yönetim kurulu Başkanı Hikmet Eren, haberin asparagas olduğunu söyledi. KKTC'den haberi geçen muhabirin bundan 4 yıl önce KCK operasyonlarında içeri alındığı belirtildi. Eren, "Maalesef Türk basını bu haberi, amiyane tabiriyle, yedi" dedi.



Eko Avrasya'nın "KKTC su temini projesi ve Doğu Akdeniz'de değişen dengeler" çalıştayında projeyi tanıtan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Odası Başkanı Akif Özkaldı da amaçlarının suyu kesmek değil, su vermek olduğunu söyledi.



Tek ve ilk


Dünyada tek ve ilk olan "KKTC Su Temini Projesi" Türk mühendisler tarafından inşa ediliyor. Denizin altından 80 kilometre boru hattı ile askılı boru sisemi kuruluyor. Yıldız 75 milyon metreküp su transferi sağlayacak projede 37 milyon metreküpü içme suyu olarak kullanılacak.





#kıbrıs su
#kıbrıs mersin
#kıbrıs vana
8 yıl önce