|

KOSGEB Ürdün'e "rol model" olacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, KOSGEB'in Ürdün İşletmeleri Geliştirme Kurumundan (JEDCO) iş birliği talebi aldığını belirterek, "Türkiye, KOBİ̇ politikaları ve destek modelleriyle Ürdün'e rol model olacak. Çalışma grupları, yakın zamanda bir araya gelecek, kurumlar arası bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak." dedi.

Yeni Şafak
11:34 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 12:36 - 13/10/2017 Cuma
AA
Uzkurt,  KOSGEB'in Ürdün ile uluslararası iş birliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Uzkurt, KOSGEB'in Ürdün ile uluslararası iş birliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

KOSGEB ve Ürdün İşletmeleri Geliştirme Kurumu arasında, 2012 yılında iş birliği yapılması kararı alındığını anımsatan Uzkurt, yapılan görüşmeler neticesinde mutabakat zaptı imzalandığını hatırlattı.

  • Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanı Yarub Qudah'ın Türkiye temasları kapsamında, KOSGEB'in çalışma ve faaliyetlerini görüşmek üzere bir araya geldiklerini anlatan Uzkurt, toplantıda Ürdün heyetine Türkiye'nin KOBİ politikaları ve kurumun destek modelleri hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Uzkurt, konuk bakan Qudah'ın, KOBİ'lerin desteklenmesinde KOSGEB'in bölgede en fazla tecrübeye sahip kuruluşlardan biri olduğunu ve 2003 yılında kurulan Ürdün İşletmeleri Geliştirme Kurumunun Türkiye'nin bu konudaki deneyimlerinden faydalanmak istediğini aktardı.

"İki ülkenin KOBİ'leri de buluşacak"

Uzkurt, görüşmede Qudah'ın, Ürdün İşletmeleri Geliştirme Kurumunun geliştirilmesi ve yeni destek modellerinin oluşturulması için KOSGEB ile iş birliği içinde olmak istediklerini belirttiğini kaydederek, "KOSGEB, yaklaşık 30 yıllık tecrübesi ve bugüne kadar uyguladığı KOBİ destek programlarıyla, çok büyük bilgi ve tecrübe kazandı. Artık bu bilgi birikimi ve deneyimini diğer ülkelerin benzeri kuruluşlarına da aktarmayı başaran KOSGEB, Ürdün İşletmeleri Geliştirme Kurumundan iş birliği talebi aldı." diye konuştu.

  • Talep doğrultusunda, daha önce KOSGEB ve Ürdün İşletmeleri Geliştirme Kurumunun imzaladığı mutabakat zaptı kapsamında iş birliğinin hızlandırılmasının kararlaştırıldığına işaret eden Uzkurt, "Türkiye, KOBİ̇ politikaları ve destek modelleriyle Ürdün'e rol model olacak. İlk etapta iş birliği alanlarının belirlenmesi için iki ülkeden oluşturulacak çalışma grupları, yakın zamanda bir araya gelecek. Bu çerçevede çalışma gruplarınca, kurumlar arası bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak." ifadelerini kullandı.

Uzkurt, KOSGEB ve Ürdün İşletmeleri Geliştirme Kurumu iş birliğinin ardından, iki ülke KOBİ'lerinin bu kapsamda bir araya gelmesinin önemli olduğunu dile getirerek, gelecek süreçte KOBİ'lerin buluşmasına yönelik bir program düzenlemeyi planladıklarını vurguladı.

#Cevahir Uzkurt
#KOSGEB
#Ürdün İşletmeleri Geliştirme Kurumu
6 yıl önce