|

Milli projeler kırmızı çizgimiz

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin milli muharebe uçağı konusunda “Mühendislik bazında işbirliği çalışmalarımız var. Motorla ilgili görüşüyoruz. Ama milli projelerle ilgili çok net kırmızı çizgimiz var. Bunlar yerine getirirlerse işbirliğimiz sürer” dedi.

Hüseyin Likoğlu
04:00 - 8/01/2019 вторник
Güncelleme: 04:06 - 8/01/2019 вторник
Yeni Şafak
İsmail Demir, Ankara Haber Müdürümüz Hüseyin Likoğlu’nun sorularını yanıtladı.
İsmail Demir, Ankara Haber Müdürümüz Hüseyin Likoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. S-400 konusunda “Bu tercihin yapılması tüm ihtiyaçlarımızın karşılandığı anlamına gelmiyor. İlave sistem için başka görüşmeler yapabileceğimizi söylemiştik” dedi. S-400 veya Patriotlar konusundaki siyasi gelişmelerin kendileri dışında bir konu olduğunu vurgulayan Demir, “Biz konuyu teknik anlamda görüşüyoruz” dedi.

ENDİŞELERİNİ DİNLEYECEĞİZ

İsmail Demir, S 400 sistemlerinin F-35’lerin uçuşunu engelleyeceği tezlerine karşı Amerika’dan önümüzdeki haftalarda bir ekip gelmesini beklediklerini açıkladı. Demir, “Endişelerini dinleyeceğiz” dedi. Patriot’lara milli yazılım yüklenip yüklenmeyeceği konusunda ise Demir, “Geçmişte öne sürdüğümüz şartlarda bunlar da vardı. Bunları konuşacağız” diye konuştu.

ŞİRKETLER KONUŞACAK

Patriotlarla ilgili teknoloji transferi olup olmayacağı konusunda ise Demir, “Teknoloji transferi konusunda önümüze bir klasör kondu. Arkadaşlar inceliyor. Geçen gelen teklifte devletler vardı. Ama zamanla şirketler masaya oturacak” ifadelerini kullandı.

PROJELERDEN VAZGEÇMEYİZ

  • İsmail Demir, Türkiye’nin planlamaları ve işleyen proje takvimine göre F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye 2019 yılı sonbaharında geleceğini bildirdi. Milli muharebe uçağı konusunda da Demir, “Motorla ilgili birkaç alternatif var. Motor geliştirmenin kendisi bile çok uzun süre alacak olay. Gerek ortak geliştirme gerek hazır motor kullanım konusunda birkaç plan var. Ama projede temel bir değişiklik yok” bilgisini verdi. Milli muharebe uçağı için İngilizlerle çalışmanın sürdüğünü anımsatan Demir, “Mühendislik bazında işbirliği çalışmalarımız var. Motorla ilgili görüşüyoruz. Ama milli projelerle ilgili çok net kırmızı çizgimiz var. Bunları yerine getirirlerse işbirliğimiz sürebilir. Güney Amerika’ya bile kolumuz uzandı, orada geçen sene satışımız oldu” diye konuştu.
#Savunma Sanayii
#İsmail Demir
#Milli Projeler
#S 400
#F-35
5 лет назад