|

Projeye inanan konutta seçimi beklemiyor

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, vatandaşın güvendiği ve prim potansiyeline inandığı projede alımı ötelemediğini söyledi. Çelik, “Seçime sayılı günler kalmasına karşın satış ofislerine yeni gelen ziyaretçi sayısı 100-150 civarında. 45+5 dakikadaki gibi vatandaş güvene yatırım yapıyor” dedi.

Mine Açar
04:00 - 30/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:51 - 30/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Şirketin satışı devam eden toplam 13 projesi bulunuyor. Bu projelerde satışta yaklaşık 4 bin konut yer alıyor. Ankara’da satışta olan projeler Altınoran, Marina Ankara, Marina Towers ve Ege Vadisi olarak sıralanıyor. Denizli’de Aqua City, Bursa’da Bursa Modern projeleri alıcıyla buluşurken İstanbul’da satıştaki projeler Sinpaş Country, Queen Bomonti, Gökorman, Metrolife, Sinpaş Finans Şehir ve Sinpaş Time olarak dikkat çekiyor.
Şirketin satışı devam eden toplam 13 projesi bulunuyor. Bu projelerde satışta yaklaşık 4 bin konut yer alıyor. Ankara’da satışta olan projeler Altınoran, Marina Ankara, Marina Towers ve Ege Vadisi olarak sıralanıyor. Denizli’de Aqua City, Bursa’da Bursa Modern projeleri alıcıyla buluşurken İstanbul’da satıştaki projeler Sinpaş Country, Queen Bomonti, Gökorman, Metrolife, Sinpaş Finans Şehir ve Sinpaş Time olarak dikkat çekiyor.

Her seçim döneminde gayrimenkul alım ve satımında vatandaş frene basıyor. Rakamlar da bu dönemlerde gayrimenkul satışlarının önceki aylara göre nispeten azaldığını gösteriyor. Seçim dönemlerinde sektör temsilcileri de durağanlık yaşanacak bilinciyle hareket ediyor.

Ancak, bazı projelerde alımların durmadığı gözleniyor. Peki “Bu işin sırrı ne?, Bu firmalar neyi farklı yapıyor? Bu sorunun cevabını Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik’le konuşmak için yola çıktım. Vatandaşın güvendiği ve prim potansiyeline inandığı projede alımı ötelemediğini belirten Çelik, “Bizde de satışlarda bir durağanlık olmadı.

Seçime sayılı günler kalmasına karşın hafta sonları satış ofislerine yeni gelen ziyaretçi sayısı 100-120 civarında. Bu sayı tekrar gelenlerle 2-3 katına çıkabiliyor. Nedeni tabi ki şirketin 45 yıllık geçmişinde her projesini teslim etmesi ve doğru lokasyonda inşa ettiği gayrimenkullerle vatandaşa da kazandırması” bilgisini verdi.

İŞİN ÖZÜ GÜVEN

Son yaptıkları kampanyanın da güvenle pekiştiği için etkili olduğunu belirten Çelik, “Kampanyamızda 45+5, gerçeği yansıtan bir söylemdi. Firmanın köklü geçmişini gören ev alım kararını daha çabuk verdi. Kampanyada kullandığımız dil de sektörde uzun zamandır olmayan bir dildi. Sektör son yıllarda sert bir dil kullanmaya başlamıştı. Daha çok konuta erişimde finansal ödeme şekillerine yönelik kampanyalar yapılıyordu. Biz kampanyamızda bu dil yerine odağımıza en iyi yaptığımız işi güveni koyduk. Halka açık bir şirketiz, şeffaflığımız ortada. Geçmişte de buradaydık yaptıklarımızla gelecekte de buradayız. Bunu içtenlikle dile getirince inşa ettiğimiz projelerde gayrimenkul alımları da seçime rağmen hız kesmeden gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı. Çelik, satışlarda finansal çözümler sunmaya da devam ettiklerini aktardı.

DENGEYİ ARSA MALİYETİ BOZDU

Sektörde temel problemin karsızlık olduğunu ve karsızlığın temelinde de tecrübesizlik yattığını belirten Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sınırlı sayıda arsaya karşın çok sayıda bu işi yapmak isteyen var. Çok fazla tecrübesiz sektör oyuncusunun büyük işlere girmesi ve işe girebilmek kendilerine yer açabilmek için çok yüksek oranlarla arsa edinmesi sektörün dengesini bozdu. Fakat bunların hepsi bu dünyanın böyle olmadığını en acı şekilde anlamış oldular. Onların yaptığı hatalar ise sektöre olumsuz yansıdı. Ama yeni müteahhitlik yasasıyla birlikte sektör dengelenecektir. Artık, şirketinden para aktarıp sonra iflas gösterip ardından yeni şirket kurarak büyük işler alan firmalara izin verilmeyeceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla mali yapısı güçlü olmayan müteahhitlik yapamayacaktır.”

  • Yeni projeler yolda
  • Gelecek dönemki yeni projeler hakkında da bilgi veren Çelik, ilk sıraya Altınoran’ı yerleştirdi. Burada şu ana kadar 6 bin ünite inşa edip bitiren şirket, gelecek 5 yıl içinde Ankara’da aynı yerleşkede yaklaşık 5 bin yeni ünite inşa etmeyi planlıyor. Yine Ankara’da bu yıl sonu veya gelecek yılın başında 200 bin metrekare inşaatı olan proje gündemde. Marmaris ve İstanbul’da da şirketin gayrimenkul projeleri için fizibilite çalışmaları sürüyor. İstanbul’daki proje Sancaktül arazisinde yükselecek ve yaklaşık bin konuttan oluşacak.

KAYNAĞI HAZIR PROJE YAPIYOR

Bir yandan inşaat faaliyetlerine devam ettiklerini bir yandan da bitmiş projelerde konut teslimleri yaptıklarını aktaran Mahmut Sefa Çelik, “Her gün ev satıp ev teslim ediyoruz” dedi. Şirketin bitirip tamamladığı projeler arasında inşaatına kısa süre önce başladığı Finans Şehir’in 1 ve 2’nci etapları da bulunuyor.

Sektörde Emlak Konut’un ardından büyük ölçekli projeler yapan tek şirket olduklarını dile getiren Çelik, inşaatı devam eden projelerde her bir projenin yaklaşık bin konuttan oluştuğunu ve her projenin kaynağının hazır tutulduğunu söyledi. Şirket, kendi içinde bir yandan gayrimenkul üretip bir yandan da gayrimenkul yatırımcısı olarak dikkat çekiyor. Sinpaş Holding olarak 2018 yılında ön satış cirosu da 1.8 milyon TL olarak veriliyor.

#Mahmut Sefa Çelik
#​Sinpaş
5 yıl önce