|

Sabancı Holding'i dünya lideri yapan satın alma

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa'nın satın almak için görüşmeler yürüttüğü Meksikalı Cemex Espana S.A.'nın sahip olduğu Bunol Beyaz Çimento Fabrikası'nda imzalar atıldı. Beyaz çimento alanında dünyanın ilk üç markasından biri olan Çimsa, 180 milyon dolar üzerinden yapılan satın alma ile birlikte beyaz çimentoda küresel lider olacak.

Kenan Biter
11:33 - 29/03/2019 Cuma
Güncelleme: 17:25 - 29/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Sabancı Holding'in satın aldığı Buñol Beyaz Çimento Fabrikası.
Sabancı Holding'in satın aldığı Buñol Beyaz Çimento Fabrikası.

Geçtiğimiz günlerde Sabancı Holding tarafından kamuoyuna duyurulan Meksikalı Cemex'in İspanya'da sahip olduğu Bunol Beyaz Çimento Fabrikası'nı almak için anlaşma sağlandığına ilişkin açıklamanın ardından beklenen imzalar atıldı.

180 MİLYON DOLARA SATIN ALDI

İspanya'da yerleşik Cemex Espana S.A.'nın sahip olduğu Bunol Beyaz Çimento Fabrikası'nı 180 milyon Amerikan Doları bedelle satın alınmasına yönelik satın alım sözleşmesi imzalandı.


DEVİR İÇİN YASAL İZİN BEKLENİYOR

Söz konusu satın almaya ilişkin gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben devir işlemi gerçekleştirilecek.

DÜNYA LİDERİ OLACAK

Avrupa’daki en teknolojik beyaz çimento fabrikası olduğunu belirtilen Bunol Beyaz Çimento Fabrikası ile Sabancı Holding 50 yıla yakın süredir var olduğu çimento pazarında dünya lideri olacak. Bunol Fabrikası’nın da üretim ve dağıtıma katılması ile birlikte, beyaz çimento üretiminde Çimsa'nın kapasitesi yüzde 40 artacak.


5 FABRİKA 3 TESİS

1972 yılında kurulan Çimsa'nın Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisi, Marmara terminali ve Malatya'da Çimento Paketleme tesisi bulunuyor.

6 ÜLKEDE TERMİNALLERİ VAR

Bunol Beyaz Çimento Fabrikası ile dünya lideri olan Çimsa, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk’de (Rusya) terminalleri bulunuyor.

#​Sabancı Holding
#Çimsa
#Meksika
#Bunol Beyaz Çimento Fabrikası
#Cemex Espana S.A.
5 yıl önce