|

Sektör umutlandı

Mobilya sektöründeki KDV’nin yıl sonuna kadar yüzde 8’e indirilmesi kararı üreticileri umutlandırdı. İndirimin sektörü hareketlendirmesi bekleniyor.

Haber Merkezi
04:00 - 8/11/2018 Thursday
Güncelleme: 03:59 - 8/11/2018 Thursday
Yeni Şafak
KDV’nin yıl sonuna kadar yüzde 8’e indirilmesi kararı üreticileri umutlandırdı. İ
KDV’nin yıl sonuna kadar yüzde 8’e indirilmesi kararı üreticileri umutlandırdı. İ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı, bazı ürünlerde KDV ve ÖTV indirimine gidilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çalışma ile mobilyadaki KDV oranı yüzde 8’e indirildi. Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Nuri Gürcan, indirimden dolayı memnun olduklarını ancak söz konusu indirimin sabit kalması gerektiğinin altını çizdi.

Mobilya sektöründe son günlerde yüzde 30 ila 40 arasında bir daralma meydana geldiğini ve buna bağlı olarak işten çıkartmaların başladığını vurgulayan Gürcan, “Sektörün eski canlılığı ve dinamizmini yakalamak adına KDV indirimi sektör tarafından beklenmektedir. Bu konuya ilişkin olarak yüzde 8 KDV indirimi sektörü içinde bulunduğu daralmadan çıkarıp eski hacmine geri getirecektir” ifadelerini kullandı.


SEKTÖRE HAREKET KAZANDIRACAK

KDV indirimiyle ilgili açıklamada bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Özcan Ayhan, "Son zamanlarda ekonomide yaşanan sıkıntılara karşı hükümetimiz bazı tedbirler almış durumda. Bunlardan biri olan mobilya açısında KDV indirim yüzde 18’den yüzde 8’e 2 aylığına da olsa indirilmiştir. Muhakkak piyasaya bir canlık bir hareketlilik getirecektir. 2019 yılı düğün sezonu için alışverişlerin hızlanacağını düşünüyorum. Çünkü evde mobilya ihtiyacı olanlar yüzde onluk diliminden faydalanacaklardır az bir rakam değil. Bizde mobilyacılar olarak bu kararın arkasındayız. Zaten KDV’nin indirilmesini isteyen odalardan biri de bizdik. Hem esnafımıza hem de tüketicimize hayırlı olur diye düşünüyorum. Hükümetimizin aldığı kararın arkasındayız" diye konuştu.


TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR SINAVDAN GEÇİYOR

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından önceki gün açıklanan vergi indirimlerinin iç piyasaya olumlu etki yapacağını söyledi. Yıl sonuna kadar devam edecek vergi indirimleri hakkında yazılı bir açıklama yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, son üç aylık dönemde Türkiye ekonomisinin önemli bir sınavdan geçtiğini belirterek, döviz kurlarında ve faizlerde son dönemde yaşananların Türkiye ekonomisinin ve Türk özel sektörünün dirayetini ve gücünü bir kez daha ispatladığını ifade etti. Uğurdağ, bu süreçte kamu ve özel sektörün sorunları birlikte tespit edip, çözümü el birliği ile geliştirmesinin olumlu bulduklarını belirterek, “Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece aşamayacağımız hiçbir sıkıntı yoktur. Aynı şevk ve heyecanla yekvücut olarak ülkemizi güzel yarınlara taşıyacağımızdan ve bütün sorunların üstesinden geleceğimizden şüphe duymuyoruz” dedi.


  • Mağazacılar rahatlayacak
  • KDV indirimini değerlendiren Mobilyacı Sebahattin Pekdemir şunları söyledi: “Sadece mobilya sektöründe değil bir çok sektörde KDV indirimi olacak. Özellikle şu son dönemde mobilya üreticisinin de buna çok ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. Haziran-Temmuz aylarındaki doların artışı piyasalardaki dalgalanmalara birlikte ham madde alışında güçlük çekmeye başlamıştı üretici firmalarımız, tabii bunların satışlara da etkisi oldu. Bazı firmalar fiyat artışına gitmek durumunda kaldı. Nihai tüketicilerimiz bu anlamda zorlanmaya başladı. Ben KDV indiriminin özellikle mağazacılarımızı, üreticilerimizi, ürünlerinin satılması konusunda çok rahatlatacağını düşünüyorum”
#Mobilya
#KDV
5 years ago