|

TOGG'un her sınıfı olacak: Sedan modeli için de çalışma başladı

Türkiye’nin otomobili TOGG’un beş ayrı modeli üretilecek. Tasarlanan modeller üzerinde uygulamalar yaptıklarını söyleyen TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, “Hatta şimdiden C segmentindeki sedanımızın çalışmalarının da başladığından bahsedebilirim. 2022’nin son çeyreğinde seri imalata hazır vaziyette tesislerimizi kurguluyoruz” dedi.

Ekonomi Servisi
00:00 - 13/11/2021 Cumartesi
Güncelleme: 23:01 - 12/11/2021 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye’nin Otomobili TOGG fabrikasının kaba inşaatı tamamlanırken, üretim bandı için siparişler verildi. Tasarlanan modeller üzerinde adım adım uygulamalar yaptıklarını açıklayan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, C segmentindeki sedan modelinin çalışmalarına başladıklarını söyledi. Dün çevrimiçi olarak düzenlenen Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı’nda (IAEC) konuşan Gürcan Karakaş, mobilite ekosisteminde oyunun kurallarının ve müşteri beklentilerinin değiştiğini belirtti.


250’YE YAKIN MÜHENDİS DIŞARIDAN DESTEK VERİYOR

Karakaş, temelde bir iş birliği modelinde TOGG’un ekosistemini kurguladıklarını ve kurduklarını, projeyi hayata geçirecek ekibin de özenle seçildiğini vurguladı.

Başından itibaren konunun uzmanı, işinin ehli ekibi yavaş yavaş tüm dünyadan topladıklarını dile getiren Karakaş, “Çalışanlarımızın yüzde 24’ü şu an kadınlardan oluşuyor. Buradaki hedefimiz yüzde 30 civarında. Bunun yanında yüzde 44’ün üzerinde master ve doktora derecesi olan arkadaşlarımız var. Övündüğümüz konulardan bir tanesi de yurt dışından 27 çalışanımızı, arkadaşımızı ülkemize geri kazandırabildik. Bunun yanında bizimle beraber, bizim için çalışan ve dışarıdan hizmet olarak aldığımız 250’ye yakın mühendis de projelerimizde bize destek veriyor” dedi.


ÖNE ÇIKMAK İÇİN ÇOK MODEL LAZIM

TOGG projesinin 15 yıllık bir proje olduğunu hatırlatan Gürcan Karakaş, “2022’nin son çeyreğinde seri imalata hazır vaziyette tesislerimizi kurguluyoruz ve 2023 ilk çeyreğinde de C segmentteki SUV aracımızı piyasaya lanse edeceğiz. Burada altını yine çizmek istediğim bir konu var. Yaptığınız araştırmalarda şunu gördük; başarılı olabilmek için, orta-uzun vadede seçim basketine girebilmek için birden fazla modelimizin olması lazım İdeali 4 ile 6 civarındadır” diye konuştu.

SEDAN MODELİNİN ÇALIŞMASINA BAŞLADIK

Yeni bir oyuncu olarak beş tane model belirlediklerini anlatan Karakaş, şöyle devam etti: “Bunların üzerinde de adım adım uygulamalarımız olacak. Hatta şimdiden C segmentindeki Sedan’ımızın çalışmalarının da başladığından bahsedebilirim. Başarının sürdürülebilir olması için ihracat yeteneğinin, yani rekabet yeteneğinin olabilmesi lazım. O nedenle de önce ülkemizde 18 ay kadar kalarak ve oradaki başarımızı vurgulayarak yurt dışına açılmak istiyoruz.”

Sırada çarpma ve kış testleri var

  • TOGG’un mühendislik konusunda gelinen son aşamaya ilişkin de bilgi veren Gürcan Karakaş, “Biz üç boyutlu modellemelerimizi, simülasyonlarımızı tamamladık, analizlerimizi tamamladık ve yavaş yavaş da fonksiyon testlerine başladık. Bunun için hatta tamamıyla Türkiye’de yaptığımız prototiplerimizi de kullanmaya başladık. Bu, bize Kovid-19 döneminde hız kazandırdı, bilgi transferinin oluşmasında bizi destekledi. Yavaş yavaş bu sürecin içerisinde biz çarpışma testlerimizle, kış testlerimizle ilerleyeceğiz” dedi.

Boyahane bandı tamamlanıyor

TOGG’un üretim tesisinde gelinen son aşamaya ilişkin de bilgi paylaşan Gürcan Karakaş, gövde, montaj tesislerinin ve boyahanenin artık üstünün kapandığını ve boyahanenin içerisindeki tesisin de kurulmaya başladığını belirtti.


#TOGG
#Gürcan Karakaş
#Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı
#SUV
2 yıl önce