|

Kuzu Grup 8 ayda 20 bin konut yaptı

Kuzu Grup İran'da 8 ayda 20 bin konut teslim ederek dünya inşaat sektöründe ilke imza attı. Mesken Meher ile İran halkı 2+1, 3+1 odalı depreme karşı güvenli konutlara kavuşuyor. Projelerde uygulanan işçilik ve hız ise ön planda yeralıyor.

Yılmaz Yıldız
00:00 - 27/05/2011 Cuma
Güncelleme: 22:52 - 26/05/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Kuzu Grup 8 ayda 20 bin konut yaptı
Kuzu Grup 8 ayda 20 bin konut yaptı

İran'ın depreme karşı yeniden yapılandırılmasında aslan payını alan Kuzu Grup, 100 bin konutluk projenin ilk etabını planladığından bir ay erken teslim ediyor.Ocak 2010'da Kuzu Pars şirketini kurarak ihaleye katılan Kuzu Grup, 2011 ocak ayında başladığı “Mesken Meher”adlı projeyi 8 ayda 20 bin konut teslim ederek bir rekora da imza atıyor.

TAHRAN'DA TÜNEL KALIP

İran'ın başkenti Tahran'da tünel kalıp sistemini kullanarak depreme karşı güvenli binalar inşa eden Kuzu Grup, konutları planlarından bir ay önce, ağustos ayında teslim edecek. Dünyada bir ilke imza atacak olan Kuzu Grup, böylece 8 ayda 20 bin konut teslim ederken, ağustos ayında da projenin 80 bin etabına start verecek. Kuzu Grup, İran İskan Bakanlığı'nın açtığı 100 bin konutluk ihaleyi İran, Kore, Malezya, Çinli rakiplerinden sıyrılarak kazanmıştı. 4 yıl içinde tamamlanması öngörülen 800 milyon dolarlık 'Mesken Meher' projesinin yüklenicisi olan Kuzu Grup, dünyada tek kontratla imzalanan en büyük konut projesinin sahibi olarak da ilke imza atmıştı.

FİRMALARA ÖNCÜLÜK

Gökcen Kuzu yatırımın İran'da olmasının nedenini “daha önce bir Türk firmasının girmemesi ve bu konuda dünya çapında böylesine büyük bir inşaat yatırımı ile diğer firmalara öncülük etme isteğimizdir. İran'ın gerek sınır komşumuz gerekse yüzyıllarca sürüp gelen kültür alışverişiyle oluşan kardeşliğimizdir. Bu nedenle İran'da iş yaparken kendi evimizde iş yapıyormuş hazzını duymaktayız. İranlıların Türkleri çok sevmesi ve burada bir Türk olarak itibar görmemiz bizi gururlandırmaktadır” diyerek ifade etti.

GÜNDE 128 DAİRE

Projede 7 bin 500 Türk işçisinin her gün 128 daire yaptığını anlatan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu, "Projenin ilk etabını 9 Eylül'de tamamlamayı planlamıştık. İşçi sayısını arttırarak vardiyaları arttırdık ekibe bağlı olarak ekipmanlarımız da arttığı için konutların teslimini bir ay öne aldık" diye konuştu.


Bahçeşehir'e bin konutluk önemli proje

Dünya'da tek kontratla yapılan en büyük konut projesinin sahibi olduklarını ifade eden Kuzu, “Rakibimiz Çin tek kontratla 5 bin konut anlaşmasıyla dünyada ikinci sırada yer alıyor. Türkiye'nin dünya müteahhitlik sıralamasında ikinci olarak takip ettiği Çin'i geride bıraktık. Hızlı inşa ile kabiliyetimizi ortaya koyduk” diye konuştu. İran'ı tünel kalıp sistemiyle tanıştırdıklarını belirten Kuzu, Suriye'de 2 milyar doları bulacak konut, sosyal tesis ve AVM yatırımlarının da devam edeceğini ifade etti ve “Ağustos'ta Bahçesehir'de 100 dönümde alışveriş merkezli 1200 konut inşaatına başla-yacağız” dedi.



13 yıl önce