Tanesini 15 bin TL'ye satıyor: Daire fiyatına olan bile var! Bazı malzemeler altından daha pahalı

15:45, 28/04/2025, Pazartesi
IHA
Tanesini 15 bin TL'ye satıyor: Daire fiyatına olan bile var! Bazı malzemeler altından daha pahalı

Malatya'da yaşayan tespih ustası Ahmet Yasin Kaya'nın el emeği göz nuruyla birer sanat eserine dönüştürdüğü tespihler, yurtiçi ve yurtdışından yoğun ilgi görüyor.

Malatya'da küçük yaşlarda başladığı tespih ustalığını yaklaşık 6 yıldır profesyonel olarak sürdüren Ahmet Yasin Kaya, el emeği göz nuru eserleriyle dikkat çekiyor.

Malatya'da küçük yaşlarda başladığı tespih ustalığını yaklaşık 6 yıldır profesyonel olarak sürdüren Ahmet Yasin Kaya, el emeği göz nuru eserleriyle dikkat çekiyor.

Kaya'nın atölyesinde ürettiği tespihler, sadece ibadet amacıyla değil, aynı zamanda koleksiyon ürünü ve aksesuar olarak da değerlendiriliyor.

Kaya'nın atölyesinde ürettiği tespihler, sadece ibadet amacıyla değil, aynı zamanda koleksiyon ürünü ve aksesuar olarak da değerlendiriliyor.

"Koleksiyoncular ve meraklılar arasında büyük ilgi görüyor"


Tespih kültürünün Osmanlı dönemine dayandığını hatırlatan Kaya, çeşitli değerli taşlardan ve özel malzemelerden üretilen tespihlerin, koleksiyoncular ve meraklılar arasında büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

"Koleksiyoncular ve meraklılar arasında büyük ilgi görüyor"Tespih kültürünün Osmanlı dönemine dayandığını hatırlatan Kaya, çeşitli değerli taşlardan ve özel malzemelerden üretilen tespihlerin, koleksiyoncular ve meraklılar arasında büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

"Daire fiyatına varan tespihlerimiz var"


Kendi imalatları olan ürünleri yurt dışına gönderdiklerini ifade eden Kaya, tespih işçiliğinin sabır ve dikkat isteyen önemli bir sanat dalı olduğunu belirterek, 10 ila 15 bin TL aralığında başlayan fiyatlarla alıcı bulduğunu söyledi.

"Daire fiyatına varan tespihlerimiz var"Kendi imalatları olan ürünleri yurt dışına gönderdiklerini ifade eden Kaya, tespih işçiliğinin sabır ve dikkat isteyen önemli bir sanat dalı olduğunu belirterek, 10 ila 15 bin TL aralığında başlayan fiyatlarla alıcı bulduğunu söyledi.

"Bazı malzemelerin gramı altından daha pahalı"


Sıradan bir tespihin üretiminin birkaç gün özel sipariş ürünlerin ise bazen aylar sürdüğünü kaydeden Kaya, ağırlıklı olarak damla kehribar türü tespihlerin ilgi gördüğünü belirtti.

"Bazı malzemelerin gramı altından daha pahalı"Sıradan bir tespihin üretiminin birkaç gün özel sipariş ürünlerin ise bazen aylar sürdüğünü kaydeden Kaya, ağırlıklı olarak damla kehribar türü tespihlerin ilgi gördüğünü belirtti.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026