11:20, 12/10/2022, ÇarşambaG: Güncelleme: 11:36, 12/10/2022, Çarşamba

Görenler bir daha baktı betonların arasında nasıl yetiştiğine anlam veremediler

Elazığ'da beton yapıların arasında yetişen karpuzlar, hem yetiştiği yer hem de uzunluğu ile görenleri hayretler içinde bıraktı. Çevredeki esnaf ve vatandaşların itina ile baktığı karpuzlar, düşmesinin önlenmesi için fileye bağlanıp asıldı.

Merkeze bağlı Çarşı Mahallesi'nde 8 katlı bir binanın beton zemininde yetişen karpuz hem yetiştiği yer hem de uzunluğu ile görenleri şaşırtıyor.
Merkeze bağlı Çarşı Mahallesi'nde 8 katlı bir binanın beton zemininde yetişen karpuz hem yetiştiği yer hem de uzunluğu ile görenleri şaşırtıyor.
Yaklaşık iki ay önce filizlenen karpuzun uzunluğu, dükkan sahibinin de ilgilenmesiyle büyüyerek apartmanın ikinci katına kadar yükseldi.
Yaklaşık iki ay önce filizlenen karpuzun uzunluğu, dükkan sahibinin de ilgilenmesiyle büyüyerek apartmanın ikinci katına kadar yükseldi.
Bu süre zarfında yapraklar arasında çok sayıda karpuz çıktı. Ağırlığı taşıyamaması üzerine çevredeki esnaf çareyi, dallardaki karpuzları fileyle koyup iple asmakta buldu.
Bu süre zarfında yapraklar arasında çok sayıda karpuz çıktı. Ağırlığı taşıyamaması üzerine çevredeki esnaf çareyi, dallardaki karpuzları fileyle koyup iple asmakta buldu.
Binanın altından çıkarak karpuz veren sarmaşığı görenler ise dönüp bir daha meyvenin çıktığı yeri inceliyor.
Binanın altından çıkarak karpuz veren sarmaşığı görenler ise dönüp bir daha meyvenin çıktığı yeri inceliyor.
"İlk başta karpuz olduğunu fark etmedim"
İlk kez böyle bir şey ile karşılaştığını dile getiren 80 yaşındaki esnaf Nurettin Yıldırım, "Bu dükkanı ben işletiyorum. Geldiğimde baktım betonun arasından bir yeşillik filizlenmiş, karpuz olduğunu da bilmiyordum. Biraz büyüyünce baktım karpuz olduğunu fark ettim. Daha sonra su verdim ilgilendim ve büyüdü. Uçlarında yapışkan dallar verdi. İp bağladım ilgilendim su da verince şu an karpuz oldu. Karpuz ile iki aydır ilgileniyorum. Daha önce hiç böyle bir karpuz görmedim. Karpuz gördüm ama karpuz kol salar şöyle 15 metrede kol salar ama yapışkan cinsini görmedim. Bu kendi kendine sarmaşık gibi birbirine yapışıp dolanıp gidiyor. Özellikle file ile bağladım ki yetiştirip tohumunu alıp ekeceğim. Baktım yük veriyor kopacak ağır olmasından dolayı file ve iple bağladım ki yük vermesin" dedi.
"İlk başta karpuz olduğunu fark etmedim"İlk kez böyle bir şey ile karşılaştığını dile getiren 80 yaşındaki esnaf Nurettin Yıldırım, "Bu dükkanı ben işletiyorum. Geldiğimde baktım betonun arasından bir yeşillik filizlenmiş, karpuz olduğunu da bilmiyordum. Biraz büyüyünce baktım karpuz olduğunu fark ettim. Daha sonra su verdim ilgilendim ve büyüdü. Uçlarında yapışkan dallar verdi. İp bağladım ilgilendim su da verince şu an karpuz oldu. Karpuz ile iki aydır ilgileniyorum. Daha önce hiç böyle bir karpuz görmedim. Karpuz gördüm ama karpuz kol salar şöyle 15 metrede kol salar ama yapışkan cinsini görmedim. Bu kendi kendine sarmaşık gibi birbirine yapışıp dolanıp gidiyor. Özellikle file ile bağladım ki yetiştirip tohumunu alıp ekeceğim. Baktım yük veriyor kopacak ağır olmasından dolayı file ve iple bağladım ki yük vermesin" dedi.
Sokak üzerinde 20 yıldır kuaförlük yapan Mehmet Zülfü Özdemir ise, "İlk defa böyle bir şey görüyoruz. Biz de hayretler içerisindeyiz ve şaşkınlıkla bakıyoruz. Küçücük bir bitkiydi, onu suladılar büyüttüler. Görüldüğü üzere şu anda karpuzlar tutmuş" diye konuştu.
Vatandaşlardan Emrah Tuncer de, "Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. Görenler hayrete düşüyor. İyi bir manzara oluşmuş. Güzel bir şey" şeklinde konuştu.
Sokak üzerinde 20 yıldır kuaförlük yapan Mehmet Zülfü Özdemir ise, "İlk defa böyle bir şey görüyoruz. Biz de hayretler içerisindeyiz ve şaşkınlıkla bakıyoruz. Küçücük bir bitkiydi, onu suladılar büyüttüler. Görüldüğü üzere şu anda karpuzlar tutmuş" diye konuştu.Vatandaşlardan Emrah Tuncer de, "Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. Görenler hayrete düşüyor. İyi bir manzara oluşmuş. Güzel bir şey" şeklinde konuştu.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026