Yarım ton ağırlığındaki 30 günde yaptılar: 100 bin TL civarında bir maliyetle bu projeyi tamamladık

09:59, 31/08/2025, Pazar
IHA
Yarım ton ağırlığındaki 30 günde yaptılar: 100 bin TL civarında bir maliyetle bu projeyi tamamladık

Hatay’da yaşayan iki genç, hayalini kurdukları Bayraktar TB2’nin ahşap maketini 100 bin TL harcayarak 30 gün süren çalışmayla ortaya çıkardılar. Ahşaptan yapılan ve görünümüyle mest eden yarım ton ağırlığındaki maket, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde sergilenerek vatandaşların beğenisine sunuldu.

Payas ilçesinde yaşayan Samet Keskin (26) ve Recep Tayyip Yüksekdağ (26), yerli ve milli savunma sanayi eserlerine duydukları hayali gerçeğe dönüştürdü. 

Payas ilçesinde yaşayan Samet Keskin (26) ve Recep Tayyip Yüksekdağ (26), yerli ve milli savunma sanayi eserlerine duydukları hayali gerçeğe dönüştürdü. 

Türkiye’nin yerli üretim ürünü olan ve Baykar tarafından imal edilen Bayraktar TB2’nin ahşaptan maketini yaptılar. Milli benlik duygusuyla iki arkadaş tarafından 30 günde gece ve gündüz süren çalışmalarla yapılan maket, 100 bin TL maliyetle ortaya çıktı. Görünümüyle mest eden maket, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Payas ilçesinde bulunan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde vatandaşların beğenisine sunuldu. Gençlerin el emeğiyle yaptığı Bayraktar TB2 maketi, bölgede yaşayan çocuklara hem örnek olacak hem de milli gururu yaşatacak.

Türkiye’nin yerli üretim ürünü olan ve Baykar tarafından imal edilen Bayraktar TB2’nin ahşaptan maketini yaptılar. Milli benlik duygusuyla iki arkadaş tarafından 30 günde gece ve gündüz süren çalışmalarla yapılan maket, 100 bin TL maliyetle ortaya çıktı. Görünümüyle mest eden maket, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Payas ilçesinde bulunan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde vatandaşların beğenisine sunuldu. Gençlerin el emeğiyle yaptığı Bayraktar TB2 maketi, bölgede yaşayan çocuklara hem örnek olacak hem de milli gururu yaşatacak.

"100 bin TL civarında bir maliyetle bu projeyi tamamladık"


Bayraktar TB2 maketini gençlerin örnek alması için 100 bin TL maliyetle imal ettiklerini söyleyen Samet Keskin, "Yahya Kemal Beyatlı’nın dediği gibi; ’İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar.’ Biz de bir gün Recep Tayyip ağabeyimle otururken böyle bir fikri konuşmaya başladık. Aslında ilk hayalimiz Altay tankı maketiydi, fakat imkanlarımız elvermediği için Bayraktar TB2’yi yapmaya karar verdik. ’Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun, belki yarın ülkemizin uzay programında çalışacak’ dedik. 100 bin TL civarında bir maliyetle bu projeyi tamamladık. Bundan sonra Altay tankı maketi yapmayı da hedefliyoruz. Selçuk Bayraktar’ı Payas’ta ağırlamaktan onur duyarız" dedi.


"100 bin TL civarında bir maliyetle bu projeyi tamamladık"Bayraktar TB2 maketini gençlerin örnek alması için 100 bin TL maliyetle imal ettiklerini söyleyen Samet Keskin, "Yahya Kemal Beyatlı’nın dediği gibi; ’İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar.’ Biz de bir gün Recep Tayyip ağabeyimle otururken böyle bir fikri konuşmaya başladık. Aslında ilk hayalimiz Altay tankı maketiydi, fakat imkanlarımız elvermediği için Bayraktar TB2’yi yapmaya karar verdik. ’Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun, belki yarın ülkemizin uzay programında çalışacak’ dedik. 100 bin TL civarında bir maliyetle bu projeyi tamamladık. Bundan sonra Altay tankı maketi yapmayı da hedefliyoruz. Selçuk Bayraktar’ı Payas’ta ağırlamaktan onur duyarız" dedi.

"Yarım ton ağırlığında, tamamen ahşaptan bir maket ortaya çıktı"


Yaklaşık 500 kilogram ağırlığında olan ahşap için Bayraktar TB2 maketine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Recep Tayyip Yüksekdağ ise sürecin zorlu geçtiğini belirterek şöyle konuştu:


"Uzun süredir aklımda olan bir hayaldi. Samet kardeşimle beraber akşamları ve hafta sonları çalışarak bu projeyi yetiştirdik. Yarım ton ağırlığında, tamamen ahşaptan bir maket ortaya çıktı. Kolay olmadı, uykusuz gecelerimiz oldu. Hatta zaman zaman tartıştık ama sonunda başardık. Vatandaşlar ilgi gösteriyor, çocuklar maketle fotoğraf çekiliyor. Bundan sonra da yerli ve milli ürettiğimiz tüm savunma sanayi eserlerinin maketlerini yapmayı hedefliyoruz."

"Yarım ton ağırlığında, tamamen ahşaptan bir maket ortaya çıktı"Yaklaşık 500 kilogram ağırlığında olan ahşap için Bayraktar TB2 maketine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Recep Tayyip Yüksekdağ ise sürecin zorlu geçtiğini belirterek şöyle konuştu:"Uzun süredir aklımda olan bir hayaldi. Samet kardeşimle beraber akşamları ve hafta sonları çalışarak bu projeyi yetiştirdik. Yarım ton ağırlığında, tamamen ahşaptan bir maket ortaya çıktı. Kolay olmadı, uykusuz gecelerimiz oldu. Hatta zaman zaman tartıştık ama sonunda başardık. Vatandaşlar ilgi gösteriyor, çocuklar maketle fotoğraf çekiliyor. Bundan sonra da yerli ve milli ürettiğimiz tüm savunma sanayi eserlerinin maketlerini yapmayı hedefliyoruz."
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026