|

3’ü 1 arada

Büyükçekmece’deki gaybubet evine yapılan baskında, FETÖ’nün 3 üst düzey yöneticisi kıskıvrak yakalandı. Uzun zamandır aynı evde kaldıkları belirlenen FETÖ'cülerden eski EGM İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Takip Operasyon Şube Müdürü M.Fecri Yıldız, 1999 yılında hazırlanan Gülen raporundaki 132 şüpheliden biriydi.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mehmet Fecri Yıldız - Erkan İnce - Selim Bulut
Mehmet Fecri Yıldız - Erkan İnce - Selim Bulut

İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece'de FETÖ'ye ait bir "gaybubet evi" belirledi. Teknik ve fiziki takip başlatan polis, hücre evde FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinin saklandığını tespit etti. Dün sabah erken saatlerde yapılan baskında eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Takip Operasyon Şube Müdürü Mehmet Fecri Yıldız, Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinden yakalama kararları bulunan örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Sorumlusu Erkan İnce ve Bylock kullanıcısı TUSKON üyesi Selim Bulut gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

1999’DAKİ RAPORDA ADI GEÇİYOR

FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden Mehmet Fecri Yıldız’ın ismi, 1999 yılında EGM’nin talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Fetullah Gülen ve Işık Tarikatı" başlıklı raporda yer almıştı. Yıldız o raporda adı geçen 132 kişiden biriydi. Daha sonra 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne kadar yükselen ve İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görev yapan Yıldız, bu listede ‘ışık tarikatına’ mensup komiserlerin bölümünde yer alıyordu. FETÖ'cülerin yakalandığı adreste yapılan aramada 1 dizüstü bilgisayar, 7 cep telefonu, 1 harddisk, 2 taşınabilir internet modemi ve 1 USB bellek ele geçirildi.

  • Usulsüz dinlemede tanıktı
  • Mehmet Fecri Yıldız ayrıca 2015 yılında usulsüz dinleme davasında da tanıklık yapmıştı. O dönem gelen dinleme taleplerini ilgili mahkemelere ilettiklerini belirten Yıldız, “İçeriğine müdahale etmeyiz. Bize gelen talep yazısında içeriğindeki bilgilerin doğru olup olmadığına yönelik araştırma yapmıyoruz” demişti.
#FETÖ
#Mehmet Fecri Yıldız
#Erkan İnce
#Selim Bulut
5 yıl önce