Adalet Bakanı Tunç'tan 81 il için talimat: Adli emanetler sıkı denetlenecek

20:50, 04/12/2025, PerşembeG: Güncelleme: 22:18, 04/12/2025, Perşembe
AA
Adalet Bakanı Tunç'tan 81 il için talimat: Adli emanetler sıkı denetlenecek
Bakan Tunç'un talimatıyla adli emanetlerde ülke çapında sıkı denetim başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Büyükçekmece ve Adalar adliyelerinde ortaya çıkan zimmet skandallarının ardından 81 ildeki tüm adli emanet bürolarının kapsamlı şekilde denetlenmesi talimatını verdi. Soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 2 kişi tutuklanırken, yurt dışına kaçtığı tespit edilen 2 şüpheli için de yakalama kararı çıkarıldı, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca 4 başmüfettiş görevlendirildi. Bakanlığın mevcut denetim süreçleri, yeni talimatla birlikte daha sık ve geniş kapsamlı hale getirilecek. Adli emanette kusuru veya ihmali bulunanlar hakkında hem idari hem adli işlemler gecikmeden uygulanacak.

Adalet Bakanlığınca, Büyükçekmece ve Adalar adliyelerinde ortaya çıkan adli emanet bürolarındaki zimmet olayları dolayısıyla adli emanetlere yönelik sıkı denetim talimatı verildi.

Dört başmüfettiş görevlendirildi

Edinilen bilgiye göre, Büyükçekmece ve Adalar'daki soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 2 kişinin tutuklandığı, yurt dışına kaçtığı tespit edilen 2 şüpheli hakkında da yakalama kararının çıkarıldığı olayların incelenmesi için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un onayı doğrultusunda, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca 4 başmüfettiş görevlendirildi.

Adalet Bakanlığı tarafından belirli aralıklarla yürütülen denetim faaliyetleri, Bakan Tunç'un talimatıyla daha sık, geniş kapsamlı ve yoğun şekilde gerçekleştirilecek.

Adli emanetler sıkı denetlenecek

Bu çerçevede, Büyükçekmece ve Adalar'ın yanı sıra 81 ildeki tüm adliyelerde bulunan adli emanet büroları sıkı denetime tabi tutulacak. Adli emanet süreçlerinde kusuru, ihmali veya sorumluluğu bulunanlar hakkında adli ve idari işlemler geciktirilmeden yapılacak.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Emanet memuru tutuklandı

Öte yandan Büyükçekmece Adliyesi Emanet Bürosu’ndaki ziynet eşyalarının çalınmasıyla ilgili olaya ilişkin adliyeye sevk edilen adli emanet memuru Kemal D., tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Büyükçekmece Adliyesi'ndeki altın ve gümüş vurgununun görüntüleri ortaya çıktı
Gündem
Büyükçekmece Adliyesi'ndeki altın ve gümüş vurgununun görüntüleri ortaya çıktı
Adalar Adliyesi adli emanetinde soygun: Zabıt katibi tutuklandı
Gündem
Adalar Adliyesi adli emanetinde soygun: Zabıt katibi tutuklandı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026