|

Adana, 2023 için liman peşinde

Adana Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefi için limanların 3 kat daha fazla çalışması gerektiğini dile getirdi. Başkan Çomu, “Mersin limanın böyle bir kapasiteyi kaldırması mümkün değil. Bu sebeple Adana’da konteyner taşımacılığına imkan veren bir liman, bugünden yapılmalı” dedi.

Yeni Şafak
10:43 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:06 - 29/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalamasında Adana’nın rolünü değerlendiren Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Sunar Grup CEO’su Hüseyin Nuri Çomu, Türkiye’nin 2023 hedefleri ilk kez karşılaştığımız hedefler olduğu için bizleri şaşırttı, heyecanlandırdı ve oldukça sevindirdi. Daha müreffeh ve daha güçlü bir Türkiye, “Yeni Türkiye” için 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılmalıyız." dedi. Türkiye'de siyasi istikrara kast eden güç odakları, devlet içinde farklı yapılanma çalışmaları bulunduğunu belirten Başkan Nuri Çomu, “2023 hedeflerine ulaşılmasında bir engel olarak karşımıza çıksa da; Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Kabine Üyesi Bakanlarımızın gecesini gündüzüne katarak bu sorunları çözmeleri bizleri oldukça rahatlatıyor. Ülkemizdeki siyasi istikrar geleceğe güvenle bakmamıza, yeni yatırımlar yapmamıza büyük katkı sağlıyor. Siyasi iktidarın milli iradenin tecelli etmesi yönündeki çabasını ve “Büyük Türkiye” mücadelesini yürekten destekliyoruz.” diye konuştu. 

MERSİN LİMANI YETERSİZ

2023 Türkiye’si için var güçleri ile çalıştıklarını, ancak Adana bazında bir yatırıma daha ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Çomu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin 2023 stratejisinde birçok konu başlığı olduğu gibi 500 milyar dolar ihracat hedefi de bulunuyor. Dişlinin dönmesi için çarkların da buna uygun hareket etmesi gerekiyor. 500 milyar dolarlık ihracat hedefi, mevcut limanların 3 kat daha fazla çalışması gerekliliğini ortaya koyuyor. Bugün konteyner taşımacılığına uygun limanları incelediğimizde, Çukurova Bölgesinde sadece Mersin Limanı’nın bu tip taşımacılığa uygun olduğunu görüyoruz. Ancak Mersin Limanı’nın kapasitesinin 3 katı işlem hacmini kaldıramayacağı gayet açık. 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmede Çukurova ve Doğu Akdeniz’in üzerine düşen görevi yerine getirebilmesi için Bölgemizde yeni bir limana ihtiyaç var. Bir limanın tam kapasite hizmete erişebilme süresi göz önüne alındığında, yeni liman inşaatının gündeme bugünden alınması gerektiği ortaya çıkıyor.”


'STRATEJİK PLANLARIMIZI OLUŞTURDUK'

2023 hedeflerini yakalamak adına bugünden harekete geçilmesi gerektiği için Sunar Grup şirketlerinde stratejik planlar oluşturduklarının altını çizen Çomu, “2023’te 500 milyar dolarlık ihracat ve kişi başı 25 bin dolar gelir hedefi için Sunar Grup’un 2,5 - 3 kat daha fazla üretmesi. Bu hedefler için AR-GE birimine ciddi yatırımlar yaptık” dedi.

#sunar grup
#mersin limanı
#2023
9 yıl önce