|

Ağrı’da PKK’ya ağır darbe

Terör örgütü PKK’nın Ağrı bölgesindeki yapılanmasına ağır darbe vuruldu. 6-16 Nisan arasında düzenlenen operasyonlarda birisi kırmızı birisi de mavi listede olmak üzere 16 hain etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2018 Pazar
Güncelleme: 03:00 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Seyran Çomak - Yusuf Şek
Seyran Çomak - Yusuf Şek

16 terörist arasında yer alan ve 23 ayrı terör eyleminden aranan terörist Yusuf Şek'in (44), terör örgütü PKK'nın sözde Serhat eyaleti genel sorumlusu olduğu ve Aranan Teröristler Listesi'nin kırmızı kategoride yer aldığı öğrenildi.

EN AKTİF TERÖRİSTLER

Teröristlerden bir diğerinin ise örgütün sözde Serhat eyaleti YJA-Star (Kadın Yapılanması) Genel Sorumlusu olan ve Aranan Teröristler Listesi'nin mavi kategorisinde yer alan Van Başkale nüfusuna kayıtlı “Berwar” kod adlı Seyran Çomak (34) olduğu anlaşıldı. Bu teröristlerden birinin de terör örgütü PYD'nin sözde Kobani genel sorumlusu iken terör örgütü PKK/KCK'nın sözde üst yönetimince sözde Erzurum eyaleti genel sorumlusu olarak görevlendirilen, Suriye uyruklu “Cimşit Ali Asker” kod adlı Sultan Mahmut (35) olduğu saptandı. Örgütün yurt içindeki en aktif sorumlularından olan teröristler Şek, Mahmut ve Çomak'ın etkisiz hale getirilmesiyle terör yapılanmasına ağır darbe indirildi.

#Terör
#PKK
#Ağrı
6 yıl önce