|

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan: Para ajanslara gidiyor

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a Cumhur İttifakı’nın desteğiyle meclisten geçen kredi borçlanma yetkisinin nerelere harcandığını sordu. Özcan, “Nereye gitti o kredi. Denetim komisyonları oluşturuldu, sermaye artımı istediler ama sıra denetlemeye gelince, ticari sır deyip denetletmediler. Üç yılda ne yaptın? Para nereye gidiyor? Ajanslara gidiyor” dedi.

Fazlı Şahan
00:00 - 7/06/2022 Salı
Güncelleme: 09:52 - 7/06/2022 Salı
Yeni Şafak
Hakan Han Özcan
Hakan Han Özcan

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a, alınan kredilerin nerelere harcandığı sordu ve “Para ajanslara gidiyor” diye tepki gösterdi.

  • CHP’li Yavaş’ın 3 yıllık çalışmalarına ilişkin Yeni Şafak’a konuşan Özcan “Bizim derdimiz CHP gibi muhalefet yapmak değil” diyerek şunları söyledi: “Ankara’nın yararına bir şey varsa arkasında, zarar verecek bir şey varsa karşısında dururuz. Bir kere çekimser kalalım dedik, CHP ve İYİ Parti oyları ile suya zam yaptılar. ABB’de, meclisten kredi borçlanma yetkisi geçti, nereye gitti o kredi?”

DENETLETMEDİLER

“Denetim komisyonları oluşturuldu, sermaye artırımı istediler ama sıra denetlemeye geldi mi, ticari sır deyip denetletmediler. Kendi vaatlerini kendileri sildikleri gibi, biz o vaatleri hatırlatmak için önerge veriyoruz, bu önergeler kabul edildikten sonra bile icraata dökülmüyor. İcraat yapmaz, metro yapmaz, asfalt dökmez, yol yapmaz, kendi vaatlerinin çoğunu yapamadığı gibi bundan sonra da yapamaz.”

ÜÇ YILDA NE YAPTIN?

  • “Geçirdiğin kredileri, icraatlara harcamazsın, yandaşlarına harcarsın, diyet ödemek için, şirin gözükmek için harcarsın. Mimarlar odası başkanı bile bankamatik memurudur. Bir belediyede Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasıdır. Bunlar hep personel alırlar. Koltuğa gelmek için vaatleri var. Nerede senin dediğin işler. Belediye başkanı olmadan vaat vermek kolay, atıp tutabilirsin ama icraata geldiği zaman hiçbir şey yok. Üç yılda ne yaptın?”

BAŞKENT GERİLEDİ

“Şu an Ankara ve İstanbul’un CHP zihniyeti ile yarışması kötü bir durum oldu. Biz Hollanda’yla yarışır durumdayken bu şehirlerimiz ilçelerle yarışır duruma geldi. Para nereye gidiyor? Ajanslara gidiyor. Ankara çağ atlayacak durumdayken, çağ gerileyecek duruma düştü. Bir söz var ya; Ankara’nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak’ diye. Ankara’nın yaşına bak diyoruz. Ankara hak etmediği şekilde yönetiliyor. Biz onu ilçe belediyelerimizle tamir etmeye çalışıyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı derdindeler

  • Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dertlerinin cumhurbaşkanlığı olduğunu ifade eden Özcan, “Hepsi cumhurbaşkanlığı düşer mi diye kendi içlerinde bir operasyondalar. İmamoğlu Yavaş’a, Yavaş İmamoğlu’na, Kılıçdaroğlu Yavaş’a. (Yenimahalle Belediye Başkanı) Fethi Yaşar buradan İmamoğlu’nun ‘PR’ını’ yapıyor. (Çankaya Belediye Başkanı) Alper Taşdelen de ‘Bizim parti zaten bunu bir daha aday göstermez, ben ABB başkanı olurum’ diyor” ifadelerini kullandı.

Metronun maketi de yok

ABB’de metro çalışmalarının hiç yapılmadığına dikkat çeken Özcan, “Trafik sorununa ne diyor kendisi zaten; ‘Yol açarak trafik sorunu çözülmez’ diyor. Artık trafik sorununun nasıl çözüleceğini bilmiyorum. Metroda da olmadı. Hiç birini yapamadılar. 58 kilometre alan vardı. Temeli atıldı mı yok, kazma çakıldı mı yok, maketi var mı yok. En azından olsaydı onu gösterirdik. Onu kaybetmiş galiba” dedi.

Şeffafsan yaptıklarını yaz

  • Özcan, Mansur Yavaş’ın seçim döneminde şeffaflık sözü verdiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Şeffafsan, billboardlara astığın afişlerde ne değiştirdiğini ne kadar değiştirdiğini yaz. Bırakın ihaledeki canlı yayınları, mecliste bizim üyelerimiz, belediye başkanlarımız konuştuğu zaman onların yayınları kesiliyor.

ASKİ’YE KARIŞAMAZ

Mansur Yavaş’ın diyet ödediğini söyleyen Özcan, “En sağdan en sola bir geçişi var. CHP en son genel seçimlerde HDP barajı geçsin diye 2 evden 1 eve dediler ki siz HDP’ye oy verin. CHP’nin nasıl bir parti olduğunu biliyoruz. Mansur Bey belediye başkanı olmak için MHP’ye mektup yazdı, CHP’ye geçti. Hüznüzan ile bakalım. Milliyetçi muhafazakar insanlar milliyetçi diye düşünüyor. Ama bakınca öyle değil. Bir diyet ödeniyor. ASKİ’de fotoğrafları var. ASKİ’ye zaten Mansur Bey karışamaz. Çünkü o diyet ödüyor ya onu Kılıçdaroğlu tamamıyla genel müdür yaptığı için ona karışamaz. İbrahim Doğan diye birinin HDP ile fotoğrafları var. Mansur Bey’le de fotoğrafları var. Görüyoruz bunu. Bu ispatlı. Ben bunu gösterdim hiçbir şekilde reddi gelmedi. Diyet ödemesi var. Van’da da sen ‘Selahattin Demirtaş’a’ özgürlük söylemlerine inşallah dersen olmaz. Sen böyle bir hassas durumda Van gibi bir yerde; Kılıçdaroğlu gitmişti, depremden sonra AK Parti o şehri nasıl ihya etti bunu görmüşlerdir gözleriyle. Van’da yürürken vatandaşın böyle söylemesi ve buna inşallah demesini; burada Ankara’da Milliyetçi muhafazakar hemşehrilerime söylüyorum. Bilgileri olsun. Onlar 2023’de Selahattin Demirtaş’ı çıkaracağız desinler, biz 2024’de Mansur Yavaş’ı göndereceğiz inşallah. Biz ‘Selahattin Demirtaş’a özgürlük’ denildiğinde ‘inşallah’ demesine şaşırdık. Herkes şaşırdı. Bir kere geçmişine baktığımızda kendisiyle zıt bir şey” dedi.

YARDIMLARDA PARTİ SORUYORLAR

Özcan, Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarına ilişkin de şunları söyledi:

  • "Gıda yardımı isteyen insana sen hangi partilisin dersen olmaz. Sen SMS atıyorsun. Bu mesajlar atıldı. Yardımı bu şekilde kategorize eden bir zihniyet eleman alırken ne liyakat olur ne başka bir şey."

YEŞİL ANKARA KURUTULUYOR

Özcan, Ankara’da ağaçların günden güne kuruduğunu belirterek, “CHP’li belediyelerin işi gücü yalan, iftira, su istimal etmek olabildiğince ne varsa bütün argümanları kullanarak gündemi belirlemek. Bunlar ne ağaçtan yana ne başka. Bugün Konya’da Mevlana türbesine girmiş Kılıçdaroğlu seçim yaklaşıyor ya; dua okumuş. Allah kabul etsin. Mevlana zaten ‘ne olursan ol gel’ diyor. Şimdi gezi parkı olaylarında dediler ki ağaçlar katlediliyor. Ankara’da İstanbul’da her gün ağaçlar katlediliyor. Güzelim ağaçlar gece vakitlerinde sökülüyor. Şunun bırakın onda birini yüzde birini biz yapsak bizi tefe koyarlardı. Bunlar yıllarca milleti su istimal ettiler. Türkiye’yi karıştırmak için kurulan oyunda bunlar ağaççı oldular, yeşilci oldular. Dünya iklim değişikliğinden yanarken sen burada yeşili kaldırıyorsunuz. Çevrecilik bu mu? Ankara eskiden yemyeşil olurdu. Şimdi 2 milyon metrekare alanın üzerinde Ankara’da yeşil alan kurutulmuş durumda Bize gelen bilgilerde 3 milyona yakın bir alanın toplamda Ankara’da kuruduğu.” ifadelerini kullandı.


#​AK Parti
#Hakan Han Özcan
#Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı
#Mansur Yavaş
#Ekrem İmamoğlu
2 yıl önce