|

‘Akıncı imamı’ yıllık izin almış

FETÖ’nün Akıncı Üssü sözde imamı firari Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün, çalıştığı Sakarya Üniversitesi’nden darbe girişimi öncesi 1 yıllık izin aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 01:22 - 31/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada, “hava kuvvetleri imamı” olduğu ifade edilen Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'le ilgili, “Akademik olarak çok fazla parlak değil. Kendisi 20 Haziran itibarıyla bizden senelik izin almış” dedi. Paralel devlet yapılanmasına mensup öğretim üyelerinin, fakültenin kurucu dekanı Suat Yıldırım zamanında alındığını ifade eden Günay, bu kişilerin ağırlıklı olarak tefsir bölümünde görev yaptığını söyledi.



ADAŞININ BAŞI BELÂDA


FETÖ'nün darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturmada Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan tek sivil olan ve “FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı” olduğu ifade edilen Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'le ilgili sağlıklı bilgilere sahip olmadıklarını aktaran Günay, söz konusu kişinin ilk gün açığa alındığını bildirdi. Öte yandan Öksüz ile aynı adı taşıyan Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde yaşayan esnaf Adil Öksüz, isim benzerliği nedeniyle zor günler geçiriyor.



'BİR AN ÖNCE YAKALANSIN'


Öksüz, “Adil Öksüz ile isimlerimiz, mahallemiz ve ilçemiz aynı. Ben ömrümde bu adamı ne gördüm, ne duydum, Allah bin türlü belasını versin. İnşallah bir an önce yakalanır, ben de, ülkemiz de huzura kavuşur” dedi.


#Akıncı Üssü
#Adil Öksüz
#FETÖ
#Sakarya Üniversitesi
8 yıl önce