|

Aracında yatıp kalkmış!

FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Marmara Bölgesi “Ümitçiler” yapılanması imamı Ersin K., aylardır yatıp kalktığı aracının içerisinde yakalandı. ByLock kullandığı tespit edilen FETÖ’cünün, 2012 yılından 15 Temmuz darbe girişimine kadar örgüt adına faaliyet yürüttüğü belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2018 Salı
Güncelleme: 04:39 - 27/02/2018 Salı
Yeni Şafak
FETÖ'cü imam Ersin K.
FETÖ'cü imam Ersin K.

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonunda, 2012 yılından 15 Temmuz darbe girişimine kadar Deniz Kuvvetleri Marmara Bölgesi “Ümitçiler” yapılanması imamı olduğu tespit edilen Ersin K. yakalandı. İstihbarat birimlerinin yürüttüğü teknik ve fiziki takibin ardından evi tespit edilen Ersin K.’yı yakalamak için önceki gün operasyon başlatıldı. Yapılan baskında Ersin K. evde bulunamadı. Araştırmayı sürdüren ekipler, FETÖ’cünün aylardır aracında saklandığı ve araç içerisinde yatıp kalktığı bilgisine ulaştı.

BYLOCK LİSTESİ ÇIKTI

Operasyonun ikinci ayağında FETÖ firarisi Ersin K. saklandığı araçta kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Terör ekiplerinin araçta yaptığı aramalarda, buruşturulup atılan bir kâğıt mendil arasında SD kart ele geçirildi. Şüphelinin aracında ele geçirilen dijital malzemeler arasında bazı Bylock kayıtlarına da ulaşıldığı bildirildi. ByLock üzerinden kaydedilen bir telefon rehberinin de ele geçtiği öğrenilirken, operasyonda binlerce dolar para da bulundu. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan Ersin K. tutuklandı.

#FETÖ
#Ersin K.
6 yıl önce