|

Aşkımdan ölsem de dinimi değiştirmem

Yunan aktör Şeitaridis ile evlenecek olan Tuğçe Kazaz, Hiristiyan oldu. Mankenler aynı durumda kendileri olsa asla din değiştirmeyeceklerini söyledi Müftü Kavaklı ise Kazaz'ın tercihinin din eğitimindeki yetersizlikten kaynaklandığını vurguladı.

Yeni Şafak
00:00 - 23/09/2005 Cuma
Güncelleme: 10:20 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------
  • AYŞE OLGUN / ŞAMİL KUCUR


    Manken Tuğçe Kazaz Hıristiyan olduğunu açıkladı. Yunan aktör Yorgo Şeitaridis ile aralık ayında evleneceğini Yunanistan'ın ünlü Down Town dergisine söyleyen Kazaz, bugüne kadar İslam dininde olmasına rağmen, din değiştirerek Hıristiyan Ortodoks olduğunu anlattı. Tuğçe'nin dinini değiştirme kararını yeni duyduklarını söyleyen manken arkadaşları ise bu tercih karşısında şaşırdıklarını ve aynı durumda kendileri olsa asla din değiştirmeyi düşünmeyeceklerini ifade ettiler.
    Ailesi karşı çıktı

    Yunanistan'da bulunan Tuğçe Kazaz yaptığı açıklamada, "Bu konu Allah ile benim aramda. Bana soru sormayın " dedi. Bu arada Kazaz'ın ailesinin, nikahın kilisede kıyılmasına karşı çıktığı, düğünün İstanbul'da, örf ve adetlere uygun şekilde yapılmasını istediği belirtiliyor. Anne Yegane ve baba Metin Kazaz'ın, "Eğer düğünü kilisede yaparsan, kesinlikle bizi orada göremezsin" dedikleri iddia edildi. Öte yandan İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı da Kazaz'ın din değiştirmesiyle ilgili olarak "Aile, eğitim sistemi, basın ve yayın organlarında din, kültür ve ahlak ile ilgili programlara ağırlık verilmemesinin sonucudur." dedi.

    Niye ben?

    Tuğba Özay: Din hassas bir konu. Tuğçe Kazaz'ın, böyle bir kararı almasının sebebi evleneceği çocuğa duyduğu aşktır. Ben şahsen sevdiğim kişi için dinimi değiştirmeyi düşünmem. Eğer farklı dinden biriyle evlenecek olsam onun din değiştirmesini isterim. Eğer beni çok seviyorsa o dinini değiştirsin, niye ben değiştireyim?

    Müslüman doğdum müslüman ölürüm
    Ece Gürsel: Tuğçe'nin kararı beni çok şaşırttı.Ben Müslüman doğdum, Müslüman öleceğim. Evleneceğim kişiyi çok sevsem de dinimi değiştirmem Esra Eron: Din çok hassas bir konu. Evlilik için değiştirmeyi aklımdan bile geçirmem.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce