|

Ataşehir’deki İlgezdi saltanatı bitti

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı tarafından Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ve Devlet İhale Kanunu'na aykırı hareketle görevi kötüye kullanması nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:36 - 9/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi
​Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi

İçişleri Bakanlığı, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden aldı. İlgezdi, İçişleri Bakanlığı tarafından Ataşehir Belediyesi'nde yapılan incelemeler sonunda yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla görevinden uzaklaştırıldı. Yakın akrabaları üzerinden usulsüzlük yapan ve Belediye’yi zarara sokan CHP’li Başkan İlgezdi’nin yaptığı yolsuzluklar bir bir sıralandı. Söz konusu edilen bu yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına, kamuoyunun, da bilgisi dahilinde yapılan açıklamada “Buz Rezidans adlı yapının üzerinde inşa edildiği parseldeki belediye hissesinin muvazaalı işlemlerle devrinin sağlanması.

RANT AMAÇLI TÜM İŞLERE İZİN VERDİ

Buz Rezidans’a ruhsata aykırılıklar olduğu halde yapı kullanma izni verilmesi, İmar Kanununun 32. ve 42. maddeleri uyarınca yaptırım uygulanmaması. Erguvan Parkı olarak bilinen alanda usulsüzlük yapılması ve rant amaçlı imar mevzuatına aykırı yapılaşmaya gidilmesi. Yapılacak inşaatlar ve yapıların kullandırılması ihalesine fesat karıştırılması. İlgezdi’nin akrabalık ilişkisi içinde bulunduğu yakını tarafından imar planında konut alanı olan bir parselin satın alınması. Oda Kule 1 ve Oda Kule 2 olarak bilenen yapılarda imar mevzuatına aykırı işlemler yapılması nedeniyle CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nın görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

AKRABALARI ÜZERİNDEN İŞ ÇEVİRMİŞ

Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu kapsamında görevden uzaklaştırılan İlgezdi’nin Ataşehir Belediye Başkanı’nın yapmış olduğu yolsuzluklar bir bir sıralandı. Seçilmeden önce yaptığı işleri seçildikten sonra sonlandırdığı izlenimi veren İlgezdi’nin işlerini yakın akrabaları ile siyaset ve iş ilişkisinde içinde bulunduğu kişi ve şirketler aracılığıyla, kendi varlığını gizleyerek devam ettirdiği ortaya çıktı. Bu şahıs ve şirketler üzerinden yürütülen faaliyetlerin tamamına yakınının CHP’li Belediye Başkanı İlgezdi ile ilişkili olduğu ve gerektiğinde yeni şirket kurdurularak yakın akrabalarının yönetim kurulu başkanı olarak görev almasını sağladığı tespit edildi.

YAPTIĞI İNŞAATLAR MEVZUATA AYKIRI

İlgezdi’nin inşaat alanında da mevzuata aykırı faaliyetlerde bulunduğu ortaya çıktı. Şirket ve ya kişiler aracılığıyla gerçekleştirilen inşaat işlerinin Ataşehir Belediyesi’nin yetki alanı içinde yürütüldüğü ve yapılan inşaat işlerinin imar mevzuatına ciddi aykırılıkları içerisinde yapıldığı belirlendi. Mevzuata aykırı durumların gizlenmesi için ise Ataşehir Belediyesi görevlileri tarafından zamanında ve eksiksiz olarak gerekli yasal işlemlerin yaptırılmadığı ve gerçeğe aykırı belge düzenlenerek diğer yetkili mercilerine yansıtıldığı belirlendi.

Yolsuzlukları tek tek sıralandı

İçişleri Bakanlığı CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin yolsuzluklarına ilişkin şikayetler üzerine harekete geçti. Başlatılan soruşturma kapsamında CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasında, İmar Kanunu'na, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na, Devlet İhale Kanunu'na aykırı hareketle Görevi Kötüye Kullanma, Belediyenin/Kamunun zararına sebebiyet verme, İhaleye Fesat Karıştırma, Haksız Mal Edinme, kamu görevlilerinin Gerçeğe Aykırı Belge Düzenlemesine göz yumulması fiillerinin işlenmesi olarak nitelenen aşağıdaki hususların göz önüne alındığını” belirtildi.

CHP'li İlgezdi’nin yolsuzlukları bunlarla da sınırlı kalmadı. Yakın akrabalarının ekonomik durumlarına uygun olmayan şekilde ciddi miktarda gayrimenkul edinilmesini sağlayan İlgezdi, Ataşehir Belediyesi’nin bazı taşınmazlardaki hissesinin satışında ve ihalesinde mevzuata aykırı işlemler yaptığı belirlendi. Ayrıca, firmalar lehine usulsüz işlemler yapılarak Belediyenin zararına sebebiyet verildi.


#Battal ilgezdi
#CHP
#Ataşehir
6 yıl önce