|

Babası ve oğlu da konsolosluk çalışanıymış

ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi yargılandığı davanın üçüncü duruşması dün de devam etti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, tutuklu sanık Metin Topuz avukatlarıyla katıldı. ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis ve çoğu ABD'li yabancı gazeteciler de duruşmaya katıldı.

M. Sait Özkan
04:00 - 29/03/2019 Cuma
Güncelleme: 03:49 - 29/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Metin Topuz
Metin Topuz

Duruşma, tutuklu sanık Topuz'un tahliye talebinin alınmasıyla başladı. Sanık Topuz hakkındaki tüm suçlamaları reddederek, “Masumum tahliyemi talep ediyorum” dedi.

AVUKATI BİLGİ VERDİ

Duruşmada Topuz’un avukatı Selman Alibaş, Topuz’un ABD Başkonsolosluğu’nda işe başlamasının ve santral görevlisinden irtibat görevlisine terfi etmesinde herhangi bir olağandışı durum olmadığını söyledi. Avukat Alibaş, Topuz’un babasının ve oğlunun da ABD Başkonsolosluğu’nda çalıştığını mahkemeyle paylaştı.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Mahkeme heyeti davaya yönelik ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Topuz ve avukatlarının yaptığı tahliye talebini değerlendirerek, oy çokluğuyla tutukluluğun devamına yönelik kararını açıkladı. Davanın bir sonraki duruşması 15 Mayıs tarihinde görülecek.

ABD YİNE SAHİP ÇIKTI

Ara karar sonrası değerlendirmelerde bulunan ABD İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis, "Davanın acil ve hızlı bir şekilde biran önce sonuçlandırılması için hükümetimizin çağrısını yineliyoruz" dedi.

#​ABD İstanbul Başkonsolosluğu
#Metin Topuz
5 yıl önce