|

Belgeleri silerken yakalandı

FETÖ'nün TSK yapılanmasındaki 89 kişi için gözaltı kararı verildi. Kaçmak üzereyken yakalanan eski albayın, telefonuna uzaktan erişimle müdahale edildiği belirlendi.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 04:28 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Yeniden örgütlenmek için toplantı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi adliyeye gönderildi.
Yeniden örgütlenmek için toplantı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi adliyeye gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, FETÖ'nün sözde TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında muvazzafların da bulunduğu 71 asker ile sözde 18 asker ''imamı'' dahil, toplam 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı listesinde, 18 mahrem imam, 11 albay, 3 yarbay, 8 binbaşı, 12 yüzbaşı, 10 üsteğmen, 8 teğmen 15 astsubay ve 5 kapatılan askeri okul öğrencisi yer aldı. Savcılığın talimatı doğrultusunda İstanbul polisi, 53'ü asker, 8'i mahrem imam olmak üzere 61 şüpheliyi yakaladı.

KAÇMAYA ÇALIŞIYORDU

Meslekten ihraç edilen albay E.G'nin, Sabiha Gökçen Havalimanından kaçarken gözaltına alındığı, bu sırada telefonuna uzaktan erişimle müdahale edildiği ve içindeki bilgilerin silinmeye çalışıldığı belirlendi. Albayın telefonunda örgütün muhaberat amacıyla kullandığı FALCON kriptografik haberleşme programı bulunduğu belirtildi.


Operasyonda, muvazzaf bir albayın evinde 35 bin euro ve 25 bin dolar nakit para, ihraç edilen bir binbaşının evinde ise ByLock kullandığı gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan bir şahıs yakalandı. Ankara’da ise Kara Kuvvetleri Komutanlığından 3’ü muvazzaf 13 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi.


Irak’a kaçacaktı

Şırnak Uludere’de yasa dışı yollardan Irak'a geçmeye çalışan FETÖ firarisi eski astsubay yakalandı. Andaç köyü kırsalındaki Irak sınır hattında devriye gezen 48. Hudut Tugay Komutanlığı ekipleri, şüpheliyi fark etti. Kimlik kontrolünde, "FETÖ'ye üye olmak" suçundan hakkında yakalama kararı bulunan eski astsubay Cumhur Mesut Akkaya, "Oğuz Tunç" adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı. Öte yandan, aynı bölgede hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunan eski astsubay Ömer Canbulat da sınırı geçmek üzereyken yakalandı.

Savcı sorguluyor

Kayseri'de FETÖ üyeliğinden tutuklu olarak yargılandıkları davalarda tahliye edildikten sonra yeniden örgütlenmek için toplantı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi adliyeye gönderildi. Şüpheliler, soruşturma savcısı tarafından sorgulanıyor.

#FETÖ
#TSK
#Cumhur Mesut Akkaya
6 yıl önce