|

Berkin davasında şok gelişme

Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Gaz fişeğini ateşleyen polisin eşkali ve atış yaptığı nokta belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2016 Salı
Güncelleme: 23:00 - 15/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Gezi Parkı olayları sırasında yaralandıktan 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada önemli bulgulara ulaşıldı. Savcılık, Elvan'ın vurulduğu sokağın başındaki TOMA'ya monte edilmiş kamera görüntülerini, bu kez İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderdi. Görüntüleri gelişmiş laboratuvar teknikleri ile inceleyen birim, hazırladığı raporu savcılığa teslim etti. Raporda olayı gerçekleştirdiği düşünülen şüphelilerin sayısı ikiye düşürüldü. Şüphelerin üzerlerinde yoğunlaştığı iki polis, ZET (gaz tabancası) atışı yaparken TOMA kamerasına yansıyor. Atış yapanlardan birinin komiser olduğu raporda yer alıyor.



EŞKALİ BELİRLENDİ

Berkin'i hedef alan gaz fişeğini komiserin yanındaki polisin attığı yönünde delillere ulaşan savcılık, bütün dikkatlerini bu şüphelinin üzerinde yoğunlaştırdı. Raporda bu polis memurunun iyileştirilmiş görüntüleri de bulunuyor. Savcılık şimdi bu görüntüler üzerinden eşkali elinde olan polis memurunun kimliğini tespit etmeye çalışıyor.



#Berkin Elvan
#dava
#gelişme
8 yıl önce