|

Bıçak temiz çıktı

Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili dün ortaya çıkan bilgi herkesi şok etti. Cinayette kullanıldığı ileri sürülen bıçağın üzerinde Garih'e ait kan izi ve Yermez'in parmak izine rastlanmadı.

Yeni Şafak
00:00 - 7/09/2001 Cuma
Güncelleme: 15:52 - 22/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Çelişkili noktalar nedeniyle her geçen gün daha karmaşık bir hal alan Üzeyir Garih cinayeti soruşturmasıyla ilgili dün ortaya çıkan bir bilgi herkesi şok etti. Cinayette kullanıldığı ileri sürülen ve önceki gün katil zanlısı Yener Yermez'in yer göstermesi sonucu Eyüp Mezarlığı'nda bulunan bıçağın üzerinde Garih'e ait herhangi bir kan izine rastlanmadı. Bıçakta katil zanlısı Yermez'in parmak izi de bulunamadı. Suç aleti olarak sunulan bıçağın üzerinde Yermez'in parmak izi ve Garih'in kan izlerinin çıkmaması bıçağın cinayet yerinde yapılan incelemelerden sonra oraya konulduğu yönündeki iddiaları güçlendirdi. Bölgede çok sayıda polisin günlerce aradığı bıçağın bulunumaması soru işaretlerine neden olmuştu. Bıçağın 'cinayet silahı' olmadığının teyidi için Adli Tıp bıçağın özelliklerinin Garih'in vücudundaki yaraları açmaya uygun olup olmadığını test edecek. Adli Tıp uzmanları, "Parmak izinin silinmesi ihtimali var. Ama kan izi kolay kolay çıkmaz" dediler. Bu arada bıçağın mezarlığa Yermez'in bankamatik kartıyla Beşiktaş'taki İş Bankası Şubesi'nden para çekmek isteyen kişilerce konulmuş olabileceği belirtiliyor. Yermez'in parmak izlerini içermeyen bankamatik kartının onu katil zanlısı olarak göstermek isteyen kişilerce bankaya götürüldüğü ileri sürülüyor.



Fevzi Çakmak'ın mezarının yanında gömülü olarak bulunan bıçağın cinayet gününden itibaren başlayan aramalarda bulunamamış olması da dikkat çekmişti. Önceki gün bulunan ve Emniyet kriminal bürosunda incelenen bıçakta yalnızca Garih'e ait değil, başka birine ait kan izine de rastlanmadı. Bu gelişme üzerine bıçağın gömülü olduğu topraktan bir parça alan kriminal polis toprakta da kan izine rastlayamadı.



Yücelen: Bilgim yok


İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Yeni Şafak'ın mezarlıkta bulunan bıçağın temiz çıktığı yönündeki sorusuna, "Konu artık adli makamlarda, benim bilgim yok" yanıtını verdi.Bıçağın temiz çıktığı bilgisi Garih cinayetiyle ilgili soruşturmadaki kuşkuları da artırdı. Bu gelişme ile Yermez'in Kayseri Emniyeti'ndeki ve Gayrettepe Asayiş Büro Amirliği'ndeki sorgusunda verdiği ifadeleri ve ayrıca cinayet bölgesindeki tatbikat sırasındaki açıklamalarının güvenirliğinin sarsılacağı belirtiliyor. Yermez'in ifadelerinin birlikte olduğu ileri sürülen hayat kadını Pınar Konuşkan'la da çelişmesi dikkat çekici bulunuyor. Konuşkan, Yermez'in Garih'i kendilerini sevişirken gördüğü için öldürdüğünü ileri sürmüş, ancak serbest bırakıldıktan sonra poliste baskı altında ifade verdiğini söylemişti.



Yermez'i tanımam imkansız


Öte yandan Garih'in Yermez'in olayda kullandığı bıçağı satın aldığı öne sürülen işportacı Halit Ali Özen, kendisinden bıçak alan kişileri hatırlayamadığını söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilerek ifadesine başvurulan Halit Ali Özen, yıllardır Eyüp'te her cumartesi günü bıçak sattığını ve bileğilediğini ifade ederek Yener Yermez'i görsem bile bıçak satın alıp almadığını hatırlayamam dedi.



Yener Yermez, eski cezasını da çekecek


İşadamı Üzeyir Garih'i öldürdüğü iddiasıyla yakalanan ve sorgulaması süren Yener Yermez'in, Garih cinayetinden suçlu bulunursa, alacağı cezaya ek olarak 7 yıl 3 ay 3 gün daha hapis yatacağı belirtildi. "Kasıt olmamak suretiyle adam öldürmek" suçundan 18 yıl 35 ay ve 47 gün hapis cezası alan, 23 Aralık 2000 tarihinde şartla salıverme ve cezaların ertelenmesine ilişkin yasadan yararlanarak Kayseri Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilen Yener Yermez, işadamı Üzeyir Garih'i öldürdüğü iddiasıyla aranırken 4 Eylül Salı günü Kayseri'de yakalandı. Yener Yermez, yargılama sonucu Üzeyir Garih'i öldürmek suçundan hapis cezası alırsa, "şartla salıverme ve cezaların ertelenmesine ilişkin yasa"dan yararlanmadan önceki tahliye tarihi olan 5.11.2008'den önce suç işlediği için alacağı cezaya ilave olarak 7 yıl 3 ay 3 gün daha hapis yatacak.



Pınar yeniden sorgulanacak


İşadamı Üzeyir Garih'in öldürülmesine ilişkin, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'nda "tanık" sıfatıyla dün ifadesine başvurulan Pınar Konuşkan'ın, "Yener Yermez'le mezarlıkta birlikteyken Garih'in kendilerini gördüğünü, cinayetin de bu yüzden işlendiğini söylediği" bildirildi.DGM Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan bilgiye göre, "tanık" sıfatıyla ifadesi alınan Pınar Konuşkan, olaydan bir gün önce 10 milyon lira para karşılığında Eyüp Mezarlığı'nda birlikte olduğu Yener Yermez'le, cinayetin işlendiği 25 Ağustos Cumartesi günü tekrar aynı yerde buluşmak için sözleştiklerini anlattı. Olay günü Yener Yermez'le aynı yerde buluştuklarında Garih'in kendilerini sevişirken gördüğünü belirten Konuşkan, bu sırada Garih ile Yermez arasında tartışma çıktığını, bunun üzerine çok sinirlenen Yermez'in önce boynundan olmak üzere Garih'i bıçaklamaya başladığını, Garih yere düşünce de ceplerini karıştırdığını ve cüzdanından para ile cep telefonunu aldığını, daha sonra ise olay yerinden kaçtıklarını kaydetti.



Yermez ilaç almıştı


Yener Yermez'in psikolojik tedavi gördüğünü, bu nedenle ilaç kullandığını anlatan yetkililer, ancak Yermez'in günde bir tane alması gereken haptan olay günü 5-6 tane içtiğini ve "kafasının iyi olduğunu" kaydettiler. Bu arada savcılık yetkilileri, verdiği ifadenin aksine dün basında "Yener Yermez`i tanımadığı" yolunda beyanı bulunan Pınar Konuşkan`ın, aradaki çelişkiyi ortadan kaldırmak amacıyla tekrar DGM`ye çağrılarak ifadesine başvurulabileceğini söylediler.



#Üzeyir Garih
#DGM
#Yener Yermez
#Bıçak temiz çıktı
23 yıl önce