|

Bingöl'de PKK sığınağında 2 ceset bulundu

Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, PKK'ya ait bulunan bir sığınakta yapılan aramada teröristlere ait olduğu düşünülen 2 ceset bulundu.

Yeni Şafak
15:26 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 15:38 - 26/02/2017 Pazar
DHA
Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, PKK'ya ait bulunan bir sığınakta yapılan aramada teröristlere ait olduğu değerlendirilen 2 ceset bulundu.
Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, PKK'ya ait bulunan bir sığınakta yapılan aramada teröristlere ait olduğu değerlendirilen 2 ceset bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bitlis ve Mardin'de 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Bingöl'de ise örgüt tarafından infaz edilmiş 2 terörist cesedi bulunduğunu açıkladı.



TSK'ya yapılan açıklamada, Bitlis merkezde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 10 teröristin ölü olarak, 1 teröristin sağ olarak ele geçirildiği, teröristlerle birlikte 8 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 Biksi makinali tüfeği ve 4 adet el bombası ele geçirildiği belirtildi.



Açıklamaya göre Mardin Nusaybin'de icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist ölü olarak ele geçirilirken, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 araç telsizi ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.



Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


  • Bingöl Kiğı'da güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında yaşam alanı olarak kullanıldığı tespit edilen 1 sığınak içerisinde terör örgütü tarafından infaz edildiği belirlenen bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin cesedi, muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ile birlikte ele geçirildi.
  • Hakkâri Yüksekova'da güvenlik güçleri tarafından bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik icra edilen operasyonda 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 22 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve 2 av tüfeği ele geçirilirken, 3 işbirlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
  • 23 Şubat 2017 tarihinde Irak'ın kuzeyi Kandil bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait barınma alanlarına icra edilen hava harekâtı sonucu bölücü terör örgütü mensubu 10 terörist etkisiz hale getirildi.

#Bingöl
#Kiğı
#PKK
7 yıl önce