|

Bu derneği kapatın

Bugüne kadar çok defa terör örgütü PKK’ya destek veren açıklamalar yapan Türk Tabipler Birliği şimdi de Afrin’e yönelik harekatı hedef aldı. Teröristlere yönelik operasyonu ‘savaş’ olarak niteleyen birliğe tepki gösterenler derneğin kapatılmasını istedi. İl Sağlık Müdürlüğü, ‘Türk milletinden özür dilenmeli’ açıklaması yaptı. Sağlık Sen ise dernek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:17 - 27/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Tabipleri Birliği, PKK’lıların yaşam mücadelesini savundu.
Tabipleri Birliği, PKK’lıların yaşam mücadelesini savundu.

TSK’nın terörle mücadele kapsamında Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı harekâtı sürerken, terör sevicilerin skandal açıklamalarına tepkiler gittikçe büyüyor. Bölücü terör örgütü PKK-PYD’yi destekleyen son açıklama, Türk Tabipler Birliği’nden geldi. Birlik, Türkiye’nin beka mücadelesi olarak gördüğü Afrin harekâtına karşı yapılan açıklamada, terörle mücadeleyi savaş olarak nitelendirdi. PKK tarafından yapılan hiç bir eylemi terör olarak nitelendirmeyen TTB’nin açıklamasında “Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşa hayır, barış hemen şimdi!” ifadeleri kullanıldı.


TTB'YE İSTİFA ÇAĞRISI

Sağlık Bakanlığı, TTB’nin açıklamasını kabul etmediklerini ve kınadıklarını duyurdu. Bakanlık, açıklamanın sağlık çalışanlarının görüş ve hissiyatlarını yansıtmadığını vurguladı. TTB’nin Türk milletinden acilen özür dilemesi gerektiğini vurgulayan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ise , “Zeytin Dalı Harekâtına karşı milli olmayan bir bildiri yayınlayarak, tarihimizde bu cennet vatan için şanlı direnişler sergileyen ve aynı ruhu günümüzde de taşıyan hekimlerimizi temsil etmediğini ortaya koyan ve adeta şer odaklarının yanında saf tutan, Türk Tabipleri Birliği Yönetimini şiddetle kınıyor, bildiriyi geri çekerek Türk toplumundan özür dilemelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu. Hekimler Birliği Vakfı, Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamasını kınayarak TTB Merkez Konseyine istifa çağrısında bulundu. Açıklamada, "Bireylerin aklını küçümseyen, milletin hafızasını yok sayan, vatanın sınırlarını korumayı gereksiz gören bildiriyi reddediyor, TTB Merkez Konseyi’ni istifaya çağırıyoruz" denildi.

SAĞLIK SEN’DEN SUÇ DUYURUSU

TTB hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Sağlık-Sen tarafından yapılan suç duyurusunda, TTB’nin söz konusu açıklamayla, ‘Suçu ve suçluyu övme’, 216. Maddesinin birinci fıkrasındaki ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve 302. Maddedeki ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçları işlediği belirtildi.

#Tabipler Birliği
#Terör
#Bildiri
6 yıl önce