|

Bu sefer pikniğe gelmediler

Pazarcık halkının tatil günlerini geçirdiği mesire alanı bu sefer deprem mağdurlarının yuvası oldu. Çadır kentte yaşayan Talip Yıldırım, “Önceden buraya pikniğe geliyorduk, şimdiyse dert yerimiz. Sağ olsunlar yardım geliyor ama evin gibi olmuyor” dedi.

Abdullah Sarica ve
04:00 - 26/02/2023 الأحد
Güncelleme: 03:33 - 26/02/2023 الأحد
Yeni Şafak
Pazarcık halkının tatil günlerini geçirdiği mesire alanı bu sefer deprem mağdurlarının yuvası oldu.
Pazarcık halkının tatil günlerini geçirdiği mesire alanı bu sefer deprem mağdurlarının yuvası oldu.

Kahramanmaraş’ta yıllarca Pazarcık halkının hafta sonlarını, tatil günlerini geçirdiği mesire alanı bu sefer depremlerde mağdur olan insanların yuvası oldu. Atatürk Parkı Mesire Alanı içerisine yerleştirilen çadırlar binlerce depremzede için yeni yaşam yeri oldu. İlçe genelinde 2 bin çadır dağıtılırken, köylere de 5 bin çadır mağdur insanlara ulaştırıldı. İlçenin en büyük çadır yerleşimi olan parkta, 400’ü aşkın çadır yer alıyor. Ancak ikamet zorunlu olarak parklara taşınmış olsa da misafirperverlik diri. Çadır kent sakinleri yaşadıkları ağır travmaya aldırmadan ziyarete gelenleri misafir etmeye çalışıyor.

EVİN GİBİ OLMUYOR

Çadır kentte yaşayan Talip yıldırım, “Önceden buraya pikniğe geliyorduk şimdi dert yerimiz oldu. Önceden evimiz vardı şimdi çadırda kalıyoruz. Sağ olsun yardımlar geliyor. Ama evin gibi olmuyor. Çocuklarda da deprem psikoloji hala devam ediyor. En ufak sarsıntıda korkuyorlar” diye konuştu. Serbest meslek olarak çalışan Osman Dinçal da “Kiracı olarak kaldığım ev depremde hasar aldı. Biz de buraya geldik. Biri 10 biri de 4 yaşında olmak üzere iki çocuğum var. Ev yok, bark yok. Hiçbir yardıma ben kendimi yazdırmadım. Çünkü evleri komple yıkılanlar destek alsın” derken konteynereve geçme umudunu dile getiriyor. Şehit Nurettin Ademoğlu Mahallesinde yaşayan Enver Alım ise depremin üzerindeki etkisini “Bazı rahatsızlıklarım olduğundan dolayı çadırdan dışarı çıkmıyorum. Depremin etkisi altında kaldığım için 6 gün boyunca yemek yemedim. Kendime yeni gelmeye başladım” diye anlatıyor.


#Kahramanmaraş
#Deprem
#Çadır
#Atatürk Parkı Mesire Alanı
1 عام قبل