|

Çankırı'da 9 kişi FETÖ'den tutuklandı

FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Çankırı'da 9 kişi tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ile Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Hak ve iş adamları bulunuyor.

Yeni Şafak
11:06 - 6/09/2016 Salı
Güncelleme: 08:09 - 6/09/2016 Salı
AA

Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 9'u tutuklandı.



Çankırı Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Oğuz Ak ile iş adamları Ömer A, Burak K, Hasan C, Semih D, İbrahim K, Satılmış Ç, Ali Osman A, Ahmet K, Mahmut U, Mustafa U, Faik E. ve Mesut P, savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı.



Şüphelilerden ÇTB Başkanı Ak ile Ömer A, Burak K, Hasan C, Satılmış Ç, Ahmet K, Mahmut U, Semih D. ve Mustafa U. tutuklandı.



Çankırı TSO Başkanı Çelikten ile diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile Ahmet A, Kasım A. ve Murat D. ise dün, savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.


#Çankırı
#FETÖ
8 yıl önce