|

Cenazeler Türkiye’de

İran’da düşen jette hayatını kaybeden 11 kişiden 10’unun cenazesi Türkiye’ye getirilerek ailelerine teslim edildi. Mina Başaran ile 2 arkadaşı bugün toprağa verilecek. Kaptan pilot Beril Gebeş’in kimlik tespit çalışmalarının ise İran’da devam ettiği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:05 - 15/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İran’da düşen jette hayatını  kaybeden 11 kişiden 10’unun cenazesi İstanbul’a getirildi.
İran’da düşen jette hayatını kaybeden 11 kişiden 10’unun cenazesi İstanbul’a getirildi.
İran’da düşen jette hayatını kaybeden 11 kişiden 10’unun cenazesi askeri uçakla İstanbul’a getirildi. Kaptan pilot Beril Gebeş’in DNA testi tamamlanmadığı için cenazesi henüz Türkiye’ye getirilmedi. Adli Tıp Kurumu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Yapılan gerekli tahlillerin ardından kuruma teslim edilen 11 cenazeden birinin aslında diğer kişilere ait parçalar olduğu tespit edildi ve bir kişi hâlâ kayıptır” denilmişti.


DNA ÖRNEKLERİ ALINMIŞTI

Açıklamada kazazedelerin Türkiye’deki birinci dereceden aile fertlerinden de numuneler alınarak İran’a gönderildiği bildirilmiş, kimliği tespit edilen 10 yolcunun ismini şu şekilde duyurulmuştu: Mina Başaran, Sinem Akay, Jasmin Baruh Siloni, Burcu Gündoğan Urfalı, Liana Hananel, Ayşe And, Asligül İzmirli, Zeynep Coşkun, Melike Kuvvet, Eda Uslu.

İRAN’DAN İSTANBUL’A GETİRİLDİ

İran’da düşen jette hayatını kaybeden 11 kişiden 10’u dün sabah saat 07.00’de kalkan Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri nakliye uçağı ile önce Diyarbakır’a indi ve burada yakıt ikmali yaptıktan sonra tekrar havalanarak öğlen saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Kaza sonrası olay yerine giden ailelerin de sabah İran’dan gelen Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul’a döndüğü öğrenildi.


BAŞARAN’IN CENAZESİNİ NİŞANLISI ALDI

Cenazeler apronda yakınlarına teslim edildi. Cenazeler daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze araçlarına alındı. Cenazeler, buradan Yenibosna’daki Adli Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Mina Başaran’ın cenazesini almak için nişanlısı Murat Gezer, Atatürk Havalimanı’na gitti. Cenazelerin ardından aileler de Adli Tıp Kurumu’na geldi. Bazı aileler özel araçlarıyla Adli Tıp Kurumu’na girerken, bazıları da yürüyerek içeri girdi. Bu arada pilot Beril Gebeş’in cenazesi ile ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi.


ORTAK CENAZE TÖRENİ

Dubai’den İstanbul’a dönerken özel jetin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Mina Başaran, Zeynep Coşkun, Aslı İzmirli, Ayşe And, Liana Hananel, Jasmin Baruh Siloni, Burcu Gündoğar Urfalı ve Sinem Akay’ın cenaze törenlerinin birlikte yapılacağı öğrenildi. Üniversiteden bu yana arkadaşlıkları devam eden, iyi günde kötü günde hep birlikte olan dostların, aileleri tarafından alınan karara göre cenaze törenlerinin de ortak yapılacağı iddia edildi.


Kızımın naaşı uçakta mı?

İran’da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden ve henüz cesedine ulaşılamayan Beril Gebeş’in babası Mehmet Vasıf Gebeş, cenazeleri İstanbul’a getiren uçağın askeri pilotuna kızının cenazesinin uçakta olup olmadığını sordurdu. Edinilen bilgiye göre, İran’da düşen Challenger 604 tipi Türk jetinde hayatını kaybeden 11 kişiden biri olan pilot Beril Gebeş’in babası, cenazeleri İstanbul’a getiren uçağın pilotuna kızını sordurmak istedi.


Emekli pilot Vasıf Gebeş, Ankara Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi’ni arayarak kendisini tanıttı ve kızının cenazesinin uçakta olup olmadığını cenazeleri taşıyan uçağın pilotuna sorulmasını rica etti.

BABA KULEYE KIZINI SORDU

Acılı babanın ricasını kırmayan hava trafik kontrolörü cenazeleri taşıyan uçağın askeri pilotu ile irtibata geçti. Ancak uçağın pilotu gerekli yerlere bilgi verdiğini ve bu konuda bilgi veremeyeceğini söyledi. O anlarda kule ile pilot arasında şu konuşmalar gerçekleşti: Kule, ‘Gebeş kaptanın babası özellikle rica etti, kızının olup olmadığını merak ediyor. Onun için bilgi almak istedim. Askeri pilot: Gerekli yerlere bilgiler verildi. Ben bu konu hakkında bilgi veremem Kule: Anlaşıldı teşekkürler.

#İran
#Uçak Kazası
#Başaran Holding
6 yıl önce
default-profile-img