|

CHP'li Çorlu belediyesi parayı festivale yatırdı

CHP’li Çorlu Belediyesi’nin iki festival için harcadığı para şaşırttı. Belediye, 29 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında Çorlu Alışveriş Festivali ve 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında 10. Çorlu Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Festivali’ni düzenledi. Toplamda 13 günlük 2 festival için KDV hariç 428 bin TL harcama yapıldığı ortaya çıktı.

Fatih Özer
04:00 - 16/09/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:12 - 16/09/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Ahmet Sarıkurt
Ahmet Sarıkurt

AK Partili belediyelerin israf harcamalarında bulunduğunu iddia eden CHP’li yöneticiler kendi belediyelerinin harcamalarını görmezden geliyor. CHP’nin son israfı Tekirdağ’ın Çorlu Belediyesinde görüldü. CHP’li belediye, 29 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında Çorlu Alışveriş Festivali ve 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında 10. Çorlu Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Festivali’ni düzenledi. Toplamda 13 günlük 2 festival için KDV hariç 428 bin TL harcama yapıldığı ortaya çıktı.

  • ***

ÖDENEK GİTTİ

İşçi grevleriyle gündeme gelen CHP’li Çorlu Belediyesinin, bütçe ödeneğini festivallere yatırdığı ortaya çıktı. CHP’li Başkan Ahmet Sarıkurt yönetimindeki belediye 29 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında Çorlu Alışveriş Festivali düzenledi. Festival korteji için 5 kişilik bando ekibi, 5 kişilik patenci kızlar, tahta bacak, 3 animatör ve 3 sirk karakteri ve gösteri grupları tutuldu. Şehrin çeşitli yerlerine dekor ve stant alanları oluşturuldu. 7 günlük festivalin maliyeti KDV harç 90 bin TL olarak belirlendi.

5 GÜNDE 338 BİN TL

29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 10. Çorlu Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Festivali için ise belediyenin muslukları sonuna kadar açıldı. Stant bedeli ve destekleyici unsurlar ile masa, halı, tak ve ışıklandırma sistemi için 72 bin 500 TL harcandı. Sanatçı Burcu Güneş konseri için KDV hariç 93 bin 500 TL, halk oyunları ve sanatçı Merve Holfter için kurulan sahne, podyum, ışık sistemi açılış kortej bandosu, havai fişek gösterisi için ise KDV hariç 84 bin TL'lik harcama yapıldığı festival raporuna yansıdı. Tüm gider kalemleri hesaplandığında CHP’li Çorlu Belediyesi’nin kasasından KDV hariç 338 bin TL tutarında ücret çıktı. İki festival için toplamda KDV hariç 428 bin TL harcandı.

SÜLEYMANPAŞA PARA HARCAMADI

Çorlu’nun hemen yanı başında bulunan ve yerel seçimlerin ardından CHP’den AK Parti yönetimine geçen Süleymanpaşa Belediyesi Haziran ayında 55. Uluslararası Kiraz Festivali düzenledi. Başkan Cüneyt Yüksel, “Bu güne kadar düzenlenen Kiraz Festivallerinde her yıl 400 bin lira ile 800 bin lira arasında belediye zarara uğratıldı. Festivalin bu yılki maliyeti yaklaşık 1,2 milyon lirayı buldu. Ama bu yıl Kiraz Festivali organizasyonda bütçe Süleymanpaşa Belediyesi’nin kasasında kaldı” dedi. Kiraz Festivalinin bütçesi sponsorlar aracılığıyla sağlandı.

Yine top çevirdi

  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle bir araya geldikten sonra, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelerle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, HDP adını bir kez ağzına almadan topu iktidara attı. Terör örgütünce kaçırılan çocukların kurtarılması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, yetkili değiliz, elimizde yetki, güç yok. Yetki, güç sahibi olanlar, güçsüzlüklerini adeta itiraf etmek için gitmişler Diyarbakır anneleriyle beraber oturuyorlar.”
  • HDP’NİN ADINI ANMADI
  • “Sen bakansın kardeşim, sorunu çözecek olan sensin. Ne diye gidiyor oraya oturuyor? Sen çözeceksin kardeşim sorunu, acıyı çözeceksin. Senin görevin sorunu çözmek. Yetki, güç, imkan sende, ordu, polis, hakim, kaymakam, vali, general sende, Diyarbakır annesinin elinde ne var? Sadece bir feryat var, 'Oğlumu, evladımı istiyorum' diyor. Hepsinin derdine el birliğiyle çözüm üreteceğiz. Bu işin iktidarı, muhalefeti yoktur ama güç iktidardadır. Sorunu çözecek olan iktidardır."
#CHP
#Çorlu
#Festival
#Harcama
#Ahmet Sarıkurt
5 yıl önce