|

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Fatih'in emanetine sahip çıkın' diyerek seslendi: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime az bir süre kala son mitinglerini İstanbul'da gerçekleştiriyor. Arnavutköy 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Erdoğan, "İstanbul 5 yıl daha kaybedemez. Kimi insan iş yapar, kimisi de kayak yapmaya gider. Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda, İstanbul başka bir yöne açılacak. Sizlerden Fatih'in emaneti bu şehre sahip çıkmanızı bekliyorum" dedi.

Pınar Görgü
14:25 - 30/03/2024 Cumartesi
Güncelleme: 15:11 - 30/03/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.


Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde;

"Sizlerle beraber olmaktan, hasret gidermekten memnuniyet duyuyorum. Bu güzel bahar gününde bizleri bir araya getiren rabbime hamdediyorum. Artık son 10 gününe girdiğimiz Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyor, bu mübarek günlerin ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yaklaşık 6 aydır İsrail'in zulmü altında hayatta kalma mücadelesi veren Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimize dua ediyoruz. Bizler ailelerimizle, sevdiklerimizle, dostlarımızla birlikte oruçlarımızı huzurla açarken, bombaların yanı sıra açlık ve susuzlukla da katledilmek istenen Gazzeli mazlumların Allah yardımcısı olsun diyoruz.


İstanbul'un şu anki belediye başkanına sorun, Arnavutköy'ün nerede olduğunu bilmez.

Alanda 35 bin kişi var

Şuanda emniyetin verdiği sayıya göre alanda 35 bin kişi var. Evvellah bu akşam, kampanya bitiyor.


Yerel yöneticilerimizi belirlerken, cumhurbaşkanınız olarak ben yanınızdayım. Kabine yanınızda. Yerel yönetim de yanınızda yer alırsa, Arnavutköy hizmetten geri kalır mı?


Arnavutköy'ü gerçek belediyeciliğe Murat Kurum kardeşime ve aynı zamanda Arnavutköy belediye başkan adayımız Candanoğlu'na teslim ediyor muyuz? Öyleyse, ana kademe çok çalışacak fazla bir şey kalmadı. Kadın kollarımız çok çalışacak. Gençler çok çalışacağız. Yarın da sandıklara sahip çıkacağız. Yerel yönetim de yanımızda olduğu zaman Arnavutköy hizmetten geri kalır mı? Bugüne kadar nasıl kalmadıysa bundan sonra da kalmayacak.


"Fatih'in emanetine sahip çıkın"

Çam Sakura Hastanesi'ni yaptık, şu anki belediye başkanı oranın yolunu yapmadı. Arnavutköy'ün rekor kırarak İstanbul'a örnek olacağına ben inanıyorum. Seçim gününe kadar, kapı kapı dolaşmaya var mıyız?


İstanbul'u Muradına kavuşturarak, şehrimize yeniden gerçek belediyecilikle tanıştıracağız. Bakanlıktan aldık, İstanbul'a belediye başkan adayı yaptık. Bu işi biz biliriz. Belediyecilik nedir bunu biz biliriz. Bu yüzden buraya bir bakan arkadaşımı, mühendis bakan arkadaşımı buraya gönderdik. İşi bileni gönderdik.


Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda, İstanbul başka bir yöne açılacak. Sizlerden Fatih'in emaneti bu şehre sahip çıkmanızı bekliyorum.


Kimileri de kayak yapmaya İsviçre'ye gider. İstanbul'a kar yağar her taraf rezillik ama İstanbul'un belediye başkanı ortada yok.


Kastamonu'da sel oldu, Murat Kurum oradaydı. Deprem oldu, Murat Kurum oradaydı.


"Arnavutköy'den havalimanına 8 dakikada gidebiliyorsunuz"

Bugün eser ve hizmet siyasetimizin sembolleri İstanbul'la birlikte Arnavutköy'ün de dört bir yanında yükseliyor. Bolluca Millet Bahçesi'nin yapımında sona geldik. Karaburun Millet Bahçemizin de projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde canlı bağlantıyla Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metromuzun açılışını yaptık. Uzunluğu 14 kilometre olan 4 istasyonlu bu hat sayesinde artık Arnavutköy'den havalimanına 8 dakikada gidebiliyorsunuz. Yaparsa AK Parti yapar.


Muhalefetin 'Buraya uçak inmez.' dediği, akla hayale gelmedik iftiralar attığı (İstanbul) Havalimanımız, ülkemizin gururu haline geldi.


Etrafı ateş çemberiyle çevrili çok zorlu bir coğrafyadayız. Moskova'da düzenlenen terör saldırısı, durumun hala ne kadar kritik olduğunu hepimize gösterdi.




#Recep Tayyip Erdoğan
#cumhurbaşkanı
#İstanbul
#Arnavutköy
1 ay önce