|

Efsane başsavcı emekli oluyor

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, emekliliğini talep etti. Salihoğlu, 17-25 Aralık kumpası başta olmak üzere FETÖ’nün yargı darbesine karşı duran simge isimler arasında yer alıyordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2018 Thursday
Güncelleme: 03:58 - 26/07/2018 Thursday
Yeni Şafak
Hadi Salihoğlu
Hadi Salihoğlu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 17-25 Aralık darbe girişimini çökerten en önemli isimlerden Başsavcı Hadi Salihoğlu emekli oluyor. 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı olan Salihoğlu, girişimin başarısızlığa uğratılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirilmişti. Emniyet ve yargıdaki FETÖ’cülerin hükümete karşı giriştiği darbeyi boşa çıkartan efsane isimlerden Salihoğlu, yeni görevinde de bir çok FETÖ kumpas davasını ortaya çıkaran isim olmuştu. Adalet Bakanlığı’na gönderdiği emeklilik dilekçesinde 1979 yılından itibaren İstanbul Hakim adayı olarak mesleğe başlayan Salihoğlu, açıklamasında emekli olmayı ailesine danışarak kararlaştırdığını aktardı.

KİN İLE HAREKET ETMEDİM

Dilekçede görevi boyunca kimseye kin ve düşmanlıkla yaklaşmadığını aktaran Salihoğlu, kendisine yardımcı olması için gelen herkese yasalar çerçevesinde yardımcı olmaya çalıştığını vurguladı. Salihoğlu dilekçesini şu sözlerle tamamladı: “Gerçekten dolu dolu 40 sene nice iyi ve köyü olaylarla karşılaşarak hizmetimizi sadece Allah rızası için kanunların gereğini yerine getirdik. Kendisi ile birlikte görev yapmaktan onur duyduğum Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, değerli bakanım Abdülhamit Gül’e HSK’nın çok değerli başkan ve üyelerine saygı ve sevgilerimi sunarak görevimden huzurlu bir şekilde ayrılıyor, herkese ayrı ayrı başarı ve hürmetlerimi sunuyorum.”

KUMPASLARI ORTAYA ÇIKARDI

17-25 Aralık sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Hadi Salihoğlu, FETÖ’nün yargıdaki uzantılarının gerçekleştirdiği kumpasların ortaya çıkartılması noktasında etkin mücadele isimlerden bir tanesi oldu. Salihoğlu’nun koordinesinde hareket eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Selam Tevhid’de kumpas, 17 Aralık’ta kumpas, MİT TIR’larının durdurulması, FETÖ’nün TSK’yı dizayn etmek için sıktığı ilk kurşun olan Hrant Dink’in suikastinde ihmali olan kamu görevlilerinin yargılandığı çok sayıda soruşturmayla FETÖ’nün gerek emniyet gerekse yargıdaki uzantılarının temizlenmesinde başrol oynadı.

FETÖ’NÜN HEDEF TAHTASINDA

17-25 Aralık’tan 15 Temmuz darbe girişimine kadar olan süreçte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Salihoğlu, Temmuz 2016’da İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı’na atandı. Salihoğlu 15 Temmuz darbe girişimine kadar olan süreçte FETÖ’nün medyadaki ve sosyal medyadaki uzantılarının da hedefi olurken, hakkında çok sayıda karalama kampanyası yürütülmüştü.

#Başsavcı
#Hadi Salihoğlu
6 years ago