|

Erdoğan 36 ilin tüm ilçelerinde tulum çıkardı

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk turda yüzde 52,4 oy alarak seçimden zaferle çıktı. Erdoğan’ın bir diğer zaferi ise 81 ilin 63’ünde birinci çıkarken bu illerin 36’sında tüm ilçelerde tulum çıkartarak da büyük bir zafere imza atmış oldu.

Yeni Şafak ve
15:12 - 2/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:52 - 2/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İlk turda en yakın rakibine 10 milyon oydan fazla alarak yüzde 22 fark atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimde 81 ilin 63’ünde birinci çıktı. En yakın rakibi CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 8 ilde birinci olurken HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş ise 10 ilde birinci çıktı.

36 İLİN TÜM İLÇELERİNDE DE TULUM ÇIKARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferindeki dikkat çeken bir diğer detay ise birinci çıktığı 63 ilin 36’sında tüm ilçelerde de birinci çıkarak zaferini perçinledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu illerden en yüksek oyu yüzde 82.10 ile Bayburt’tan aldı.

RAKİPLERİNİN MEMLEKETLERİNDE DE TULUM ÇIKARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Muharrem İnce’nin memleketi Yalova’da, Meral Akşener’in memleketi Kocaeli’nde ve Doğu Perinçek’in memleketi Gaziantep’te de tüm ilçelerde tulum çıkarttı.

İşte Erdoğan’ın tüm ilçelerinde tulum çıkarttığı iller:

Adıyaman, Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce



#seçim sonuçları
#AK Parti
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#seçim 2018
#Muharrem İnce
6 yıl önce