|

Eurofighter'a ortaklık daveti

"Eurofighter Typhoon savaş uçağı'' projesinin İtalya sorumlusu Bertolone, "Türkiye'ye yalnızca savaş uçağı satmayı düşünmüyoruz. Türkiye'yi, Eurofighter'ın beşinci ortağı olarak görmek istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 27/09/2005 Salı
Güncelleme: 10:35 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İtalya, İngiltere, Alman ve İspanya tarafından ortak üretilen "Eurofighter Typhoon savaş uçağı' projesinin İtalya tarafı sorumlusu Alenia Aeronautica şirketi üst yöneticisi (CEO) Giovanni Bertolone, "Türkiye'yi, Eurofighter'ın beşinci ortağı olarak görmek istiyoruz" dedi. Ankara Eryaman'daki 75. Yıl Hipodromu'nda yedincisi bugün açılacak IDEF 2005 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı çerçevesinde Ankara'ya gelen Eurofighter Typhoon yetkilileri, Sheraton Oteli'nde projenin tanıtımına yönelik basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda konuşan Bertolone, Eurofighter olarak, Türk savunma sanayii ile daha çok işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

Türk pilotları test etti

İki Türk pilotunun, yakın zamanda Eurofighter Typhoon savaş uçağını test ettiğini belirten Bertolone, bu projenin, kullanıcı ülkelere, teknoloji transferi ve uçağı kullanımda bağımsızlık imkanı sağladığını, böyle bir projeye dahil olan ülkenin, Eurofighter'ın tüm gelecekteki planlarına ve işbirliğine de dahil olabileceğini ifade etti. Bertolone, şöyle devam etti: "Amacımız, Türk savunma sanayiinin büyük bir adım atmasına imkan sağlamaktır. Biz eurofighter olarak, Türkiye'nin küresel savunma sanayii ve havacılık uzay sistemi içinde yer almasını öneriyoruz. Türkiye, Eurofighter'ın 5. ortağı olarak, programın gelecekteki aşamasına katılma fırsatına sahip bulunuyor." Bertolone, Türkiye'nin, ikinci seri Eurofighter Typhoon projesinde yer alabileceğini vurguladı.

20 milyar avroluk proje

Eurofighter'ın ihtacattan sorumlu başkan yardımcısı Andy Lewis ise Eurofighter projesinin toplam maliyetinin 20 milyar avro olduğunu, proje çerçevesinde de 300-400 uçak satmayı hedeflediklerini kaydetti.

  • ANKARA (A.A)
    AVRUPA'NIN SAVAŞ UÇAĞI
  • Eurofighter Typhoon savaş uçağı, çift motorlu ve tek pilotlu çok hızlı bir uçak.
  • En kısa pistlerden bile kalkabiliyor.
  • İkinci seri Eurofighter'larda havadan karaya gelişmiş füze sistemleri ile çok daha gelişmiş radardan gizlenme teknolojisi bulunuyor.
  • Maliyetleri diğer uçaklara göre çok düşük.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce