|

FETÖ hamisi Yunan aşığı oldu

Yunanistan’da Türkiye'yi hedef alan açıklamaları ile tanınan Rodop Kinal Partisi'nin FETÖ destekçisi milletvekili İlhan Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’ndan ihraç edildi. Kurul'dan çıkarılan diğer isim ise Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin oldu.

Aybike Eroğlu
00:00 - 15/06/2022 Çarşamba
Güncelleme: 20:20 - 15/06/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
İlhan Ahmet
İlhan Ahmet

Ege adalarının hukuksuz şekilde silahlandırılması nedeniyle Türkiye-Yunanistan ilişkileri gerilirken, Batı Trakya'dan ilginç bir ihraç geldi. Rodop Kinal Partisi'nin Türk asıllı milletvekili İlhan Ahmet ile Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’ndan ihraç edildi.

Rodop Kinal Partisi'nin Türk asıllı milletvekili İlhan Ahmet, FETÖ’ye yakınlığıyla biliniyor. Yunanistan’ın Türkiye’ye rest çekmek gayesiyle satın aldığı silahlanma törenlerinde boy gösteren Ahmet, Türkiye’den Yunanistan’a kaçan FETÖ’cülere de destek oluyor. Ahmet’in, bazı kaçaklara evini kiraladığı iddia ediliyor. Batı Trakya toplumunun rızası olmadan Yunanistan’ın tayin ettiği vakıf idarecileriyle görüşen Ahmet’in, ABD Dışişleri Bakanlığı’na da Türkiye hakkında süpekülatif bilgiler verdiği ortaya çıkmıştı.


AZINLIĞA DARBE


Milletvekili olduğu süreçte Türk azınlık için hiçbir kazanım sağlamayan Ahmet’in, attığı imzalar da azınlığın özerk haklarına darbe vurdu. Bunların başında 240 İmam Yasası geliyor. Bu yasayla azınlığın dini kurum yapısı zedelenmişti. Ahmet ile ilgili bardağı taşıran son damla, Türkiye karşıtı yayınlarıyla dikkat çeken Hronos radyosu ve gazetesine verdiği demeç oldu. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsoloslarını eleştiren İlhan, “Konsolosların ve herhangi bir diplomatın görevi azınlığın iç işleriyle ilgilenmek değildir. Lozan gereği Gümülcine’deki Türk konsolosun azınlığa ilgisi bir noktaya kadar kabul edilebilir. Bunun ötesinde azınlığın içişlerine müdahale edemez” dedi.

BASKIN SUÇLAMASI



Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’dan ihraç edilen diğer isim ise Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin. Bölgedeki STK'lar tarafından azınlık kurum/kuruluşlarına karşı tutum ve davranışlarda bulunmakla, azınlık müftülerini hedef almakla suçlanan Mümin'in azınlıktan bazı insanları tehdit ettiği, iş yerlerine baskınlar düzenlenmesine sebep olduğu iddia edildi.

MÜMİN: TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALMAM


Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin iddialarla ilgili açıklama yaptı. Batı Trakya Azınlığı Danışma Kurulu’ndan ihraç edildiğini doğrulayan Mümin, “Türkiye’nin karşısında olmam, ya da hedef almam mümkün değil. Her zaman seçilmiş müftüleri destekledim. Türk azınlık mensubu soydaşlarımın işyerlerine yapıldığı belirtilen baskınlarla da ilgim yok” ifadelerini kullandı.

SABRIMIZ TAŞTI

  • Batı Trakya Azgınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi Genel Müdürü Pervin Hayrullah, ihraç kararının perde arkasında pek çok olayın yattığına dikkat çekti. Hayrullah, “Lozan’a göre Türkiye, Batı Trakya toplumunun garantörü. Türkiye’nin desteği, siyasilerin ziyaretleri olmasa varlığımızı koruyamazdık. Dil ve din birliğimizi bu bağlantılar sayesinde sürdürebiliyoruz. Fakat son dönem ikisi de Türkiye’ye karşı durmaya başladı. Bu artık sabrımızı taşırdı” dedi. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük ise iki ismin de 100 yıllık azınlık tarihi içinde görülmemiş bir gaflete düştüğünü söyledi.


#Yunanistan
#FETÖ
#Önder Mümin
#İlhan AhmetP
#ervin Hayrullah
#Lozan
2 yıl önce