|

FETÖ imamları eş vali olmuş

Eski Bursa Valisi Harput hakkında yürütülen soruşturmada, Harput’un il imamları ile görevi ortak yürütüp bu kişilere bir nevi “eş valilik” pozisyonu verdiği, kurumları ve özel şirketleri FETÖ’nün emrine atadığı iddiaları üzerinde duruluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 00:15 - 31/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bursa'da FETÖ/PYD yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın sorgulamaları devam ediyor. Operasyon kapsamında aralarında, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı ve eski Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman ve oğulları, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er ile birçok firma ve derneğin yöneticisinin de bulunduğu 106 kişi gözaltına alındı.



POZİSYON VERMİŞ


Bursalı iş adamlarından "himmet" adı altında paraların toplanması, FETÖ'ye aktarılması ve bunun nasıl organize edildiği konularının araştırıldığı soruşturmada, FETÖ mensubu bazı polis, yargı, vergi dairesi, SGK yöneticisi ve çalışanları aracılığıyla iş dünyası üzerinde baskı kurulup, FETÖ'ye ciddi miktarlarda para aktarılmasıyla ilgili iddialar araştırılıyor. Eski Vali Harput'la ilgili de yapılan ihbar, şikayet ve elde edilen bilgiler doğrultusunda başlatılan soruşturmada, il imamları ile görevi ortak yürütüp, bu kişilere bir nevi “eş valilik” gibi pozisyon verdiği belirlendi.



İŞADAMLARI KAYNAK


Harput'un ayrıca kurumlar ve özel şirketleri FETÖ'nün emrine atadığı iddiaları üzerinde de duruluyor. Harput'un valiliği döneminde FETÖ'nün, Bursa'daki tüm devlet kurumlarında etkinliğini artırıp, devletin tüm imkanlarını, yargı, polis ve vergi denetim gibi güçlerin örgüte yarar sağlamak için çalıştırıldığı, özel sektördeki şirketlerin ve ticari birliklerin FETÖ'nün sürekli gelir kaynağı haline getirildiği, STK'ların tamamının yönetimini, bu örgüte teslim etmek üzere devlet gücünün kullanıldığı ileri sürüldü.



Özçimen tutuklandı


FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan ve Aydın'ın Nazilli ilçesinde saklandığı evde yakalanan Merkez Valisi İbrahim Özçimen, Düzce'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, FETÖ'nün “emniyet imamı” olduğu belirtilen “Kozanlı Ömer” lakaplı Osman Hilmi Özdil'in eniştesi olduğu öğrenilen Özçimen'in savcılıktaki işlemleri tamamlandı. Mahkemeye sevk edilen Özçimen, “örgüte üye olmak” suçundan tutuklandı.



#FETÖ
#Şahabettin Harput
8 yıl önce