|

FETÖ kendine suç ortağı aramış

FETÖ’nün TSK içerisindeki kripto hücrelerini deşifre eden ankesör operasyonlarında, bir yıl içerisinde 337 asker etkin pişmanlıktan yararlandı. Bu itiraflar, FETÖ’nün kendilerinden olmayan, ancak örgütle birlikte hareket edebilecek TSK mensuplarını belirlemek için çalışma yürüttüğünü gözönüne serdi.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 16/12/2018 الأحد
Güncelleme: 02:59 - 16/12/2018 الأحد
Yeni Şafak
TSK içindeki kriptolar birer birer ayıklanıyor
TSK içindeki kriptolar birer birer ayıklanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) yapılanmalarıyla 15 Temmuz darbe girişimi ihanetine imza atan Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kripto askerleri, aralıksız devam eden ankesör operasyonlarıyla çökerken, örgütün ordu içinde kendisine suç ortağı aradığı ortaya çıktı. İstanbul’da ankesörlü telefonlardan örgütün sivil imamları ile gizli görüşmeler yapan kripto FETÖ’cü askerlere yönelik ilk soruşturma 29 Kasım 2017 tarihinde başladı. O tarihten bu yana ülke genelinde 7 büyük operasyon düzenlendi, binlerce kripto asker deşifre oldu. Sadece İstanbul’da örgütsel iletişim amacıyla kullanılan hatlarla irtibat sağlayan asker sayısının 3 bin 354 olduğu belirlendi.

ÖRGÜTÜN PLANLARINI ANLATTILAR

Şüphelilerden bin 973’ü hakkında, 15 Temmuz darbe girişimi veya terör örgütüne mensubiyetten işlem yapıldı. Geriye kalan bin 381 askerden, bin 169’u ise düzenlenen operasyonlarla yakalanırken, 212’si ise izlerini kaybettirdi. Gözaltına alınan askerlerden 337’si örgüt bağlantılarını, FETÖ’nün TSK’ya dair yeni talimatlarını ve planlarını anlatarak itirafçı oldu. Örgütün sivil imamların, kripto askerler ile ankesörlü telefonlarda çok kısa konuştuğu, sadece toplantı yeri ve saatini ilettikleri tespit edildi. Toplantılarda ise askerlerin, çeşitli kriterlere göre sınıflandırıldığının konuşulduğu, kişisel bilgilerinin teyit edildiği ve örgüte bağlılığının test edildiği öğrenildi.

SORU SORUP MALUMAT İSTEMİŞLER

FETÖ’cü askerlere, örgüt ile bağlantısı olmayan askerler hakkında sorular sorulduğu ve onlar hakkında malumat istendiği de belirtildi. Örgütün, topladığı bilgilerle kendilerinden olmayan ancak birlikte hareket edebilecekleri TSK mensuplarını belirlemek istediği ifade edildi. Toplantılarda ayrıca, FETÖ’cü olmayan askerlerin, dini inancı, özel yaşamı ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkındaki fikirlerinin öğrenilmesi gerektiğinin konuşulduğu kaydedildi. Örgütsel faaliyetleri gerçek manada deşifre eden ve yüzlerce kripto ismi ortaya çıkaran 337 asker, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında serbest bırakıldı. 706 asker ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Operasyonlar hız kesmiyor
  • TSK içindeki kriptolar birer birer ayıklanıyor. Kocaeli merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında muvazzafların da olduğu 16 şüpheli gözaltına alınmıştı.
#FETÖ
#TSK
#İtirafçı
٪d سنوات قبل