|

FETÖ yalanları

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin hazırlanan iddianamede yer alan görüntüler, üniformalı teröristlerin yalanlarını ortaya çıkardı. İddianamede yer alan kamera görüntüleri, sanıkların ifadeleri ile 15 Temmuz gecesi yaşananlar arasındaki çelişkiyi ortaya koydu. 15 Temmuz’da darbecilere direndiğini, emirlerini yerine getirmediğini iddia eden eski Tuğamiral Sinan Sürer, kamera görüntülerinde Karargaha giren vatandaşlara ateş ederken görülüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:08 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ yalanları
FETÖ yalanları

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili 221 kişi hakkında hazırlanan çatı iddianamesindeki bazı sanıkların “darbede aktif rol almadıkları, FETÖ ile bağlantılarının bulunmadığı" yönündeki savunmaları, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki görüntülerle ve haklarında yapılan tahkikatla yalanlandı. Darbecilerin imha ettiklerini sandıkları ancak Bilgi İşlem Dairesindeki yedekleme sisteminden ulaşılan ve iddianamede yer alan kamera görüntüleri, sanıkların ifadeleri ile 15 Temmuz gecesi yaşananlar arasındaki çelişkiyi ortaya koydu. İşte FETÖ'nün üniformalı teröristlerinin söylediği yalan ve kamera kayıtlarına yansıyan gerçekler:





1-
Eski Genelkurmay Harekat Plan Daire Başkanı Tümgeneral Baki Kavun:

YALAN:

Darbecileri eylemlerinden vazgeçmeleri için ikna etmeye çalıştım. Darbeci Özel Kuvvetler personeli ellerimi ve gözleri bağlayarak beni derdest etti.





GERÇEK:

Darbeci askerlerle görüşmeler yaptı. Darbecileri engellemeye yönelik herhangi bir girişimde bulunmadı. Karargah içerisinde rahatlıkla dolaştı ve derdest edildiğini iddia ettiği saatlerde telefonunu kullandı.







2-Eski Kurmay Albay Mustafa Çiçek:

YALAN:

Darbe girişimini telefonla arayan kızımdan öğrendim. Karargaha gittim. Maskeli ve teçhizatlı askerlerin “Odana gir" demesi üzerine odama girdim ve sabaha kadar çıkmadım.


GERÇEK:

Karargah binası koridorunda silahla vurulan ve yerde yatan kişinin fotoğrafını çekti. Genelkurmay Başkanlığı bahçesinde de vurulmuş bir kişinin fotoğrafını da çekti.





3- Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in Özel Sekreter Yardımcısı eski Kurmay Binbaşı Recep

Özkan:

YALAN:

Vatandaşa ateş açmadım. 4-5 el havaya ateş ettim.


GERÇEK:

Saat 21.22'den itibaren uzun namlulu silahıyla darbe faaliyetine başladı. Saat 02.45'te darbeyi engellemek için Karargah'a gelen ve o sırada genel sekreterlik katında bulunan vatandaşlara karşı ateş açtı.





4- Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanlığı görevinde bulunan eski korgeneral İlhan Talu:

YALAN:

Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan bir grubun Karargah'a girdiğini görünce kendimi odama kilitleyip bekledim.


GERÇEK:

Darbe teşebbüsünün yaşandığı saatlerde Karargah koridorlarında elinde dosyalarla göründü. Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı cuntacı ve teçhizatlı askerleri yönlendirdi.





5- Sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi, eski Genelkurmay Personel plan yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç:

YALAN:

FETÖ ile uzaktan yakından alakam yok. O gece Karargah'ta çatışma ve kargaşayı engellemeye çalıştım.


GERÇEK:

Karargah içerisinde dolaştı. Darbeci askerler tarafından elleri arkadan bağlanarak etkisiz hale getirilen Başçavuş Mehmet Satun ile konuştu. Genelkurmay Başkanlığında ele geçirilen sırt çantası içerisinde, eşine ve kızlarına küçük kağıtlara elle yazılmış iki not bulundu. Nota “Başkaldırıyı yapmasaydım da beni hayatımın sonuna kadar hapse atacaklardı" yazdı.



6- Eski Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı tuğamiral Sinan Sürer:

YALAN:

FETÖ'cü değilim. Darbecilerin emirlerine direndim.


GERÇEK:

Darbecilerle hareket etti. Vatandaşa ateş açarak bir kişiyi şehit etti. ByLock kullandı. Adil Öksüz'ün darbe toplantılarına katıldı.








#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce