|

FETÖ’cülerle Gezi yemeği

Osman Kavala’nın sağ kolu Ali Hakan Altınay’ın, Gezi eylemleri için FETÖ’cü akademisyenlerle yaptığı görüşme deşifre oldu. Gülen’in ABD’den gönderdiği grupla buluşan Altınay’ın, Gezi eylemlerinin devam ettirilebilmesi için FETÖ’cülerle fikir alışverişinde bulunduğu iddia edildi.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 04:48 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Altınay’ın, Gezi eylemleri için FETÖ’cü akademisyenlerle yaptığı görüşme deşifre oldu.
Altınay’ın, Gezi eylemleri için FETÖ’cü akademisyenlerle yaptığı görüşme deşifre oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Osman Kavala ile ilgili yürütülen soruşturmada geçtiğimiz gün 2. dalga operasyon gerçekleşti. Operasyon kapsamında 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan ve şüpheliler arasında ilk sırada bulunan isim, Kavala’nın sağ kolu olarak bilinen Açık Toplum Vakfı Yönetim ve Danışma Kurulu Başkanı Ali Hakan Altınay oldu.


GÜLEN’İN GÖNDERDİĞİ ADAMLARLA YEMEK!

Altınay’ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Türkiye’ye gönderdiği akademisyenlerle görüşme gerçekleştirdiği tespit edilirken, Almanya’dan bir vakıf üzerinden Gezi Parkı olayları sürecinde para aldığı da belirlendi. Altınay’ın soruşturma dosyasındaki detaylara Yeni Şafak ulaştı. Dosyada, Altınay’ın Gezi Parkı olaylarının başlamasından yaklaşık 3 ay sonra A.R.G isimli kişiyle yaptığı görüşmeye ait tapeler de yer aldı. Altınay’ın FETÖ elebaşının gönderdiği gruba Gezi Parkı eylemlerinde yaşananları aktardığı ve ileriki tarihlerde bu eylemlerin devam ettirilebilmesi amacıyla fikir alışverişinde bulunulduğu iddia edildi.


İŞTE O KONUŞMA

Altınay’ın, A.R.G isimli kişiyle 31 Ağustos 2013 saat 18.07’de gerçekleşen görüşmede konuşulanlar soruşturma dosyasında şu şekilde yer aldı:

* A.R.G: Yarın yerine programın yoksa yemeği bu akşam yiyelim. Çok çok... farkındayım ama”

* Ali Hakan Altınay: Güzel olurdu ama bu hocaefendinin (FETÖ elebaşı Fetullah Gülen) adamları Amerika’dan bir grup akademisyen ve ... getirmiş. Onlarla saat 19.30’da Sefaköy’de yemek yiyeceğim ya.

* A.R.G: Oh Sefaköy neresi ya?..

* Ali Hakan Altınay: Havaalanından sonra ilk yer. Şey bunlar bizim takıldığımız mahallelerde takılmıyorlar. Biraz daha periferde takılıyorlar.

ABD yine sahip çıktı

ABD, Türkiye’nin iç işlerine karışmaya devam ediyor. Gezi eylemleri kapsamında gözaltına alınanlarla ilgili ABD Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert imzasıyla ABD Büyükelçiliği’nin sitesinde bir açıklama yayınlandı. Açıklamada “ABD, Türkiye’nin Anadolu Kültür Derneği’yle ilişkisi olan akademisyen, gazeteci ve sivil toplum aktivistlerini gözaltına almasından büyük endişe duymaktadır. (..) keyfi şekilde gözaltında tutulanları serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

12’Sİ SERBEST

Operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 1’i tutuklandı, 12’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden Yiğit Aksakoğlu tutuklandı, Yusuf Cıvır, Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi, Betül Tanbay Tüten, Çiğdem Mater Utku ve Ayşegül Güzel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mine Özerden de adli kontrol şartıyla emniyetten serbest kaldı. Bu arada, Hande Özhabeş, Meltem Aslan Çelikkan, Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Asena Günal ve Bora Sarı da dün, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

#FETÖ
#Gezi Parkı
#Ali Hakan Altınay
#Osman Kavala
5 yıl önce
default-profile-img