|

FETÖ'nün Adli Tıp'taki en önemli ismi yakalandı

MİT'in FETÖ'nün Balkanlar yapılanmasına yönelik operasyonun ardından Türkiye'ye getirilen 6 üst düzey zanlının isimleri ve örgütteki daha önce üstlendikleri görevler netleşmeye başladı. Operasyon kapsamında yakalanan Osman Karakaya'nın FETÖ'nün Adli Tıp Kurumu'ndaki en önemli isimlerinden biri olduğu ve özellikle Ergenekon Davası sürecinde örgüt lehine raporlar hazırladığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
16:11 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:29 - 29/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
MİT operasyonuyla yakalanan Osman Karakaya Türkiye'ye getirildi.
MİT operasyonuyla yakalanan Osman Karakaya Türkiye'ye getirildi.

MİT'in Kosova istihbaratıyla etkin işbirliği içinde gerçekleştirdiği operasyonla Türkiye'de aranan FETÖ/PDY'nin 6 üst düzey mensubu yakalandı. Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina adlı şahıslar, MİT tarafından özel bir uçakla Türkiye'ye getirildi.

KRİTİK İŞLERE İMZA ATMIŞTI

Yakalanan isimlerin FETÖ'nün üst düzey sorumlularından olduğu ve her birinin farklı bir alanda örgüt için kritik işlere imza attığı öğrenildi.

Türkiye'ye getirilen isimlerden biri olan Osman Karakaya, Ergenekon Davası sürecinde Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ilgili Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporla gündeme gelmişti. Dr. Mustafa Oktan Aktürk ile Dr. Osman Karakaya tarafından hazırlanan bir sayfalık raporda, Haberal için "Hayati risk izlenimi elde edilmedi" denilmişti.

Raporda ayrıca iki kez kalbi duran Haberal'ın eşya taşıyabileceği, merdiven ve yokuş çıkabileceği, 6,4 km yürüyebileceği gibi bilgilere yer verilmişti.

Haberal'ın avukatları ise müvekkillerinin ani ölüm riski olduğu konusunda ısrarcı olmuş ve Adli Tıp’tan gelen rapora itiraz etmişti.

#MİT
#FETÖ
#Balkanlar yapılanması
#Adli Tıp Kurumu
6 yıl önce