|

Generallere kulak kabartmışlar

Aralarında Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eşi Melahat Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, eski Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Apaydın’ın da aralarında bulunduğu 25 kişinin ‘Ergenekon’ soruşturmasına eklenmek için usulsüz dinlendiği ortaya çıkarıldı. Dinlemeleri gerçekleştiren başta eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 13 FETÖ’cü polis şefinin 17 yıldan 42 yıla kadar hapisleri istendi.

Mustafa Sait Özkan
12:22 - 11/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 12:24 - 11/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

FETÖ’cü polis şefleri tarafından gerçekleştirilen bir usulsüz dinleme dosyası daha raftan indi. Aralarında Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eşi Melahat Fırtına, eski Koramiral Ekmel Totrakan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Emekli Koramiral Lütfü Sancar ve eski Sat komandosu Kurmay Albay Ali Türkşen’in de bulunduğu 25 önemli ismi Ergenekon soruşturmasına dahil edebilmek için dinlediği belirlendi. 25 ismin 2009-2011 yılları arasında gerek cep telefonları gerekse internetteki hareketleri dinlenip, izlenen isimlerin çoğunluğu ilerleyen süreçte Ergenekon soruşturmasına dahil edildi. Dinlemeler İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde ortaya çıkarıldı.

YILMAZER’İN EKİBİ YİNE BAŞROLDE

Müfettişler tarafından yapılan incelemede dinlemeleri yapan isimlerin başta FETÖ’cü polis müdürü Ali Fuat Yılmazer olmak üzere dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli FETÖ’cü polis şefleri Erol Demirhan, Hayati Başdağ, Mesut Yılmaz, Erkan Palas’ın da bulunduğu 12 şüpheli olduğu belirlendi. Yapılan dinlemelerde şüphelilerin hukuk dışı, yönetmenlik ve genelgelerde yer almayan usul ve yöntemlerle dinleme yaptıkları ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin yapılan dinlemeler aracılığıyla özel hayatın gizliliğini ihlal ettikleri belirlendi.

ADSL HATTI ÜZERİNDEN DİNLEDİLER

Şüphelilerin dinlemede uyguladıkları yöntem olarak ise ‘ADSL’ hattı üzerinden yapılması dikkat çekti.ADSL hattı yöntemiyle hedefe konulan isimlerin internetteki hareketleri adım adım takip edildi. FETÖ’cü polis şeflerinin ADSL numarası üzerinden dinleme talepleri hazırladıkları belirlenirken, bu numaraların kimin adına kayıtlı olduğunu rahatlıkla elde edebilmek varken bunu uygulamadıkları ortaya çıkarıldı. Bir kısmı IMEİ numarası üzerinden dinlenen kişilerin Ergenekon terör örgütü içerisinde yer aldığı belirtilirken, taleplerde bu değerlendirmeye nasıl ulaşıldığına ilişkin hiçbir somut emare ortaya konulamadığı tespit edildi.

42 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2009-2011 yılları arasında yapılan yasadışı dinlemelere ilişkin iddianame hazırlandı. Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 12 şüpheli hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘iftira’, ‘görevi kötüye kullanma’ gibi suçlardan 17 yıldan 42 yıla kadar hapis cezası istendi.

İŞTE USULSÜZ DİNLENEN O İSİMLER

2009-2011 yılları arasında dinlenen ve Ergenekon soruşturması dahil olmak üzere kumpas davalarına eklemeye çalıştığı isimler ‘mağdur’ sıfatıyla iddianamede şu şekilde yer aldı: Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eşi Melahat Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Eski Eğitim ve Doktrin Komutanı emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Koramiral Ekmel Totrakan, Emekli Koramiral Lütfü Sancar, Eski Sat komandosu Kurmay Albay Ali Türkşen, Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu, emekli Albay Dursun Çiçek, Deniz Kurmay Albay Mücahit Erakyol, Deniz Binbaşı Erme Onat, Jandarma İstihbarat Binbaşı Zahit Engin, Teğmenler Mehmet Ali Çelebi, Eren Mumcu, Hasan Hüseyin Uçar, Melih Yüksel, Noyan Çalıkuşu, Başçavuş Halil Cura, Astsubaylar Murat Eke, Ferudun Arslan, emekli SAT komandosu Reina’nın eski güvenlik müdürü Astsubay Ergin Geldikaya, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Orhan Murat Sarızeybek, Eski Marmara Üniversitesi Rektörü Tunç Erem.

#Ergenekon
#FETÖ
#Ali Fuat Yılmazer
5 yıl önce