|

Hakimden FETÖ tuzağına dikkati çeken karar

Terör örgütü yöneticiliği, darbe ve casusluk suçları kapsamında tutuklanan eski savcı Gültekin Avcı'nın tutukluğuna yapılan itiraz ve reddi hakim talebi ikinci kez reddedildi.

Yeni Şafak
20:29 - 1/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:31 - 1/10/2015 Perşembe
Diğer

Mahkeme hakimi Durmuş Karaçalı ret kararında gerekçe olarak, 'Reddi hakim talebi kabul edilirse Gültekin Avcı'yı yargılayacak hiçbir hakim bulunamayacaktır. Bu durum daha önceki FETÖ soruşturmalarındaki gibi kötüye kullanılmaya çalışılmaktadır' dedi.



20 Eylül'de Terör örgütü yöneticiliği, darbe ve casusluk suçları kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan eski savcı Gültekin Avcı'nın tutukluğuna yapılan itiraz ve reddi hakim talebi yeniden reddedildi.



Gültekin Avcı'nın avukatı, tutuklama kararı veren İstanbul 2.Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı ile Avcı'nın davalık oldugu gerekcesiyle reddi hakim kararının kabul edilmesine itiraz etti.



İtirazı değerlendiren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, Avcı'nın tutukluğuna yapılan itiraz ve reddi hakim talebini yeniden reddetti.



FETÖ ÖRGÜTÜ KÖTÜYE KULLANMAK İSTİYOR


Reddi hakim talebine ilişkin soyut iddialar ortaya atıldığını belirtilen İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Durmuş Karaçalı kararın gerekçesinde, 'Gültekin Avcı yargılamayı akamete uğratmak istemektedir. Reddi hakim talebi kabul edilirse, kendisini yargılayacak hiçbir hakim bulunamayaktır. Bu durum daha önceki FETÖ soruşturmalarındaki gibi kötüye kullanılmaya çalışılmaktadır'



HAKİMİN REDDİNİ GEREKTİRECEK DURUM YOK


Hakim Durmuş Karaçalı gerekcesinin devamında, "Kararda, hakimin reddini gerektirir bir durum yoktur. Mevzu bahis edilen davada hakim Durmuş Karaçalı'nın imzasıyla bulundugu şikayet bulunmamaktadır. Ayrıca soruşturma aşamasında hakimin reddi müessesesi degildir. Böyle bir düzenleme mevzuatta da bulunmamaktadır"



DAVA AÇAR PASİFİZE EDERLER


Hakim Karaçalı gerekçenin son satırlarında, "Tarafsızlığı gölgeye düşürecek herhangi bir gerekçe bulunmamaktadır. Kendisine dava açılan hakimin reddinin kabulü halinde müessesesi keyfi uygulamalara maruz kalabilecektir" dedi.




#Gültekin Avcı
#FETÖ
#savcı
9 yıl önce