|

Hurma vurgunu

Umre için kutsal topraklara giden Türkiye vatandaşları, aldıkları hurmaları kargoyla göndermeye çalışırken, dolandırılıyor. Tanınmış bir kargo şirketinin logosunu kullanıp makbuz kesen dolandırıcılar, hem kargo parasını hem hurmayı alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:00 - 3/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Dolandırıcılar hurma pazarından alışveriş yapan hacıları hedef alıyor. Hurmalarını kargoyla Türkiye'ye gönderme vaadiyle kandıran dolandırıcılar kargo parasını da peşin alıyor.
Dolandırıcılar hurma pazarından alışveriş yapan hacıları hedef alıyor. Hurmalarını kargoyla Türkiye'ye gönderme vaadiyle kandıran dolandırıcılar kargo parasını da peşin alıyor.

Türkiye’den hac ve umre yapmak için kutsal topraklara giden Türk vatandaşları, 7 yıldır çeteleşen kargo dolandırıcılarının kurbanı olmaya devam ediyor. 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının PTT'yle yaptığı kargo anlaşmasına rağmen hacı adayları dolandırıcıların hedefinden kurtulamıyor.

PAZARDAN ALIYORLAR

Kutsal topraklardan hurma ve zemzem alan vatandaşlar, kolaylık olsun diye kargo şirketleri ile ürünlerini evlerine göndermek istiyor. Özellikle yaşlı vatandaşlar, ürünleri alır almaz, dolandırıcıların hedefi oluyor.

50 KİLO HURMAYI TESLİM ETTİ

Son mağdurlardan Ali Demir, geçtiğimiz hafta umreden döndü. İstanbul Gaziosmanpaşa’da oturan Ali Demir, Mekke’de bir semt pazarından 50 kilo hurma aldığını söyledi. Hurmaları alır almaz, 2 kişinin yanına geldiğini söyleyen Demir, kendisine Türkiye’de tanınan bir kargo şirketine ait kart gösterdiklerini belirtti. O kartı gördükten sonra adamlara inandığını anlatan Demir, "50 kilo hurma ile birlikte 300 TL kargo parası verdim. Adamlar bana makbuz kestiler. Kendi kargo isimleriyle birlikte, büyük bir firmanın daha ismi vardı. O güven verdi bana. İstanbul’a geldim fakat ne kargo geldi, ne adamlara ulaşabiliyorum" dedi.

TANINMIŞ BİR FİRMAYI KULLANIYORLAR

Mekke ve Medine’de kandırılan vatandaşlara verilen makbuz da ise dolandırıcılık yaptığı iddia edilen ve binlerce mağduru bulunan Özkök Kargo’nun isminin yanında, tanınmış bir kargo firmasının logosu ve ismi de yer alıyor. Dolandırıcılar ayrıca vatandaşları ikna etmek için, bir not kağıdına isim ve telefon numaralarını da yazmış. Fakat o numaralara kimse ulaşamıyor. Telefonlar bazen açılsa bile sadece, vatandaşlar oyalanıyor. Özkök Kargo’nun internet sitesine girildiği zaman ise, yüzlerce vatandaşın şikayet ettiği yorumlar karşınıza çıkıyor. Hurmaların ve mağduriyetinin peşini bırakmayan bazı vatandaşlar, kargolarına aylar sonra ulaştıklarını da ifade diyor.


#Umre
#Hurma
#Dolandırıcılık
6 yıl önce