|

İlk oya biz talibiz

Nüfusu 450 bine dayanan İstanbul Kağıthane’de 18 yaş ve üstü 150 bin genç yaşıyor. Gençlerin ilk oyuna talip olduklarını belirten AK Parti Belediye Başkan adayı Mevlüt Öztekin, “Gençlere yeni iş alanları, kültürel, sosyal çalışmalar ve daha çok sosyal alanların olduğu mekanlar oluşturmaya çalışacağız” dedi.

Fatih Özer
04:00 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:25 - 11/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Her fırsatta gençleri dinlediğini belirten Öztekin, “Gençlerimiz bu işe ideolojik olarak bakmıyor. Kim ona dokunur ve derdini dinlerse ona oyunu veriyor” dedi.
Her fırsatta gençleri dinlediğini belirten Öztekin, “Gençlerimiz bu işe ideolojik olarak bakmıyor. Kim ona dokunur ve derdini dinlerse ona oyunu veriyor” dedi.

AK Parti Kâğıthane Belediye Başkan Adayı Mevlüt Öztekin, gençlerin ilk oyuna talip olduklarını ifade ederek, “Genç nüfusumuz çok olduğu için bir kısım gencimiz ilk kez oy kullanacak” dedi. Öztekin, “Sahada bölgede yapabileceklerimizi, gençlere yönelik projelerimizi anlattığımızda oyların renginin de AK Parti’ye döndüğünü görmekteyiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Kâğıthane Belediye Başkan Adayı Mevlüt Öztekin, yerel seçim ve adaylık sürecini Yeni Şafak’a değerlendirdi. Sahanın her alanında vatandaş, esnaf ve gençlerle bir arada olduklarını söyleyen Öztekin, bireysel talepleri dinleyerek istek ve eksikliklere yönelik projeler geliştirdiklerini söyledi. Vatandaşları dinlemenin her zaman sorunun temel çözümü için odak noktası oluşturduğunu vurgulayan Öztekin, “
Böylece yapılan işte de başarılı olma oranınız artacaktır
” dedi.

YENİ İŞ ALANLARI AÇILACAK

Kâğıthane halkının uzun yıllardır AK Parti belediyeciliği ile tanışmış olduğunu söyleyen Öztekin, bu memnuniyetin kendilerine olumlu bir şekilde geri döndüğünü aktardı. Kâğıthane’nin nüfusunun 450 bine dayandığını vurgulayan Öztekin, nüfus oranı incelendiğinde 18 yaş altı 100 bin, 18 yaş üstü 150 bin gencin ilçede yaşadığını ifade etti.

Gençlerin ağırlıklı olarak yaşadığı bu şehirde gençlerin taleplerinin dikkate değer olduğunu söyleyen Öztekin, “
Gençlere yeni iş alanları, kültürel, sosyal çalışmalar ve daha çok sosyal alanların olduğu mekanlar oluşturmaya çalışacağız. Gençler ders çalışacak ya da etüt merkezi olarak kullanılacak mekan taleplerini sıklıkla bize iletiyor. Bizler de bu alanda çalışmalarımızı ve projelerimizi sıklaştırdık. Gençliğe yapılan yatırım Kâğıthane’nin geleceğine yapılan yatırım anlamına gelmektedir
” diye konuştu.

NÜFUS GENÇ VE DİNAMİK

Kâğıthane’nin genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olduğunu ifade eden Öztekin, “Genç nüfusumuz çok olduğu için bir kısım gencimiz ilk kez oy kullanacak. Bu seçimde oyumu ilk kez size vereceğim diyen çok insanla karşılaşıyoruz. Özellikle bu bağlamda gençlerin ilk oyunun AK Parti olması çok önemli. Her köşe başında, sokaklarda nerede genç görsek yanına gidiyor konuşuyoruz. Bazen soruyorum ‘Oy kullanacak mısınız?’ diye.
Karar vermedim diyen gencimizin sayısı oldukça yüksek. Ben kendimi tanıtıp gençlerimizi dinlediğimizde “Tamam oyum sana o zaman” diyorlar. Gençlerimiz bu işe ideolojik olarak bakmıyor. Kim ona dokunur ve derdini dinlerse ona oyunu veriyor.
Sahada istediklerimizi, bölgede yapabileceklerimizi, gençlere yönelik projelerimizi anlattığımızda oyların renginin de AK Parti’ye döndüğünü görmekteyiz” diye konuştu.

SİBER GÜVENLİK VE YAPAY ZEKÂ ATILIMI

Eğitim ve kültür alanında altyapı projelerinin hazırlanacağını vurgulayan Öztekin, “Gençlerin üniversiteye hazırlık kapsamında çalışmaları şu anda yürütülmektedir. Bu alanı geliştirmek için de çalışmalar yürüteceğiz. Birçok gencin ilgisini çekecek eğitim çalışmaları planlıyoruz. Örneğin siber güvenlikle ilgili hazırlıklarımız var. Önümüzdeki dönem yapay zekâ ve robotların şekillendirdiği bir dünya olacakmış gibi görünüyor. Biz de bunu kendi mevcut durumumuzda ne kadar Kâğıthane ve İstanbul ölçeğinde katkı sağlayabilirsek gençlerimize o kadar destek sağlamış oluruz” ifadelerini kullandı.

  • 2020’de 4 yeni metro hattı
  • Mevlüt Öztekin, “Ulaşım alanında birtakım sıkıntılarımız elbette mevcut. Trafiğin yoğunlaşması ve araç sayısının her geçen gün artması sorunları beraberinde getiriyor. Bunun için kalıcı çözümler üretmek zorundasınız. İnsanlarımızı toplu taşıma ile çok rahat bir şekilde istedikleri konuma ulaştırmak için her geçen gün yeni adımlar atılıyor” dedi.

OTOPARKA ÇÖZÜM

Öztekin, şöyle devam etti: “2020 yılı itibariyle Kabataş-Kâğıthane-Mahmutbey metro hattının bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca İstanbul Havalimanı metrosunun da bitirilmesi planlar dahilinde yer almaktadır.
Toplamda 4 metro hattı Kâğıthane’den geçmiş olacak. Böylece ulaşım konusunda çok faydalı sonuçlar alacağız. Trafiğin artmasına paralel olarak otopark sorununun gündeme geldi.
Arazisini temin ettiğimiz her noktaya otopark alanı oluşturarak soruna çözüm üretmiş olacağız.

YÜZDE 60 YENİLENDİ

Bazı dernek ve camilerimizle de irtibat halindeyiz. Dernek ve camilerimiz yenilenirken alt kısımlarını verimli kullanmak için buraları otopark alanına dönüştüreceğiz. Yani üst taraf ibadethane ya da dernek olacak alt kısım ise otopark olarak kullanıma açılacak. Kentsel dönüşümle ilçenin yaklaşık yüzde 60’ı yenilendi. Otopark ihtiyacının da bir bölümü çözümlendi. Yine elbette manifestomuzda belirtildiği gibi kentsel dönüşüm isteğe bağlı bir çalışmadır. Eğer vatandaşımız isterse biz bürokrasiyi ortadan kaldırıp bu yenilemeye öncülük etmek istiyoruz.

BAHÇE VE MESİRE ALANI PROJEMİZ VAR

Öte yandan Kâğıthane için güzel bir bahçe ve mesire alanı projemiz var. Yeşil alan konusunda mahallelerimizde bulduğumuz her yeri yeşillendirerek değerlendiriyoruz.
Bu konuda birkaç projemiz daha var üst kademelerimizle paylaştık. Bunlar hayata geçtiğinde Kâğıthane çok daha yeşil olacak.”

Kongrelere yeni merkez

Kâğıthane’ye uluslararası konferans ve kongrelerin yapılabileceği bir mekan inşa edeceklerini söyleyen Öztekin, “
Hazırlanacak kongre merkeziyle birlikte uluslararası alanda da boy göstermeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda uluslararası kongrelere ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip 15’den fazla çalışma ofisini de hizmete sunacağız. Kompleksin içerisinde sadece kongre değil aynı zamanda nikah salonları, kütüphaneler, amfi tiyatro, otopark ve yeşil alan içerisinde yer alacak” dedi. İstanbul’un bir araya geleceği makamlar oluşturmak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Öztekin, “Millet bahçeleri ve kıraathanelerini ilçemizde yaygınlaştırarak daha fazla sayıya çıkartacağız. İnsanların gönül rahatlığıyla gezebileceği ve kaliteli vakit geçireceği mekanlar oluşturmak istiyoruz
” şeklinde konuştu.

Sloganımız ‘Kalbimiz Kâğıthane’

Kalbimiz ve gönlümüzü ortaya koyarak çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Öztekin, “Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hükümetimizle beraber birçok güzel belediyecilik çalışmalarını vatandaşımızın hizmetine sunduk.
Kâğıthane’yi arşın arşın dolaşıyoruz. Her gün ev, mahalle ve dernek ziyaretlerinde bulunarak hayallerimizi ve hedeflerimizi anlatıyoruz. ‘Kalbimiz Kâğıthane’ diyerek yola çıktık. Memleket işi, gönül işidir diyerek milletimizin gönlüne girmeye çalışacağız
” dedi.
#AK Parti
#Kağıthane
#İstanbul
#Mevlüt Öztekin
5 yıl önce