|

İnce formülüne kapıyı kapattı

CHP’li Muharrem İnce’nin DSP liderliği için harekete geçtiğine yönelik iddiaları değerlendiren DSP eski Genel Başkanı Dr. Masum Türker, “DSP içinde lider arayışı yok. DSP’nin mevcut bir genel başkanı ve yönetim kadroları var. İnce’nin başarısı, kendi düşüncesinde olan küskünleri ayağa kaldırdı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2018 Pazar
Güncelleme: 11:09 - 1/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
DSP eski Genel Başkanı Dr. Masum Türker
DSP eski Genel Başkanı Dr. Masum Türker

24 Haziran seçimlerini kaybeden CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Demokratik Sol Parti liderliğine oynadığı iddiaları çeşitli kulislerde dillendirilmeye başlandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmekte direnince, İnce ve ekibinin alternatif olarak DSP’ye yöneldiği ileri sürüldü. Yeni Şafak’a konuşan Ekonomiden sorumlu Devlet eski Bakanı ve DSP eski Genel Başkanı Dr. Masum Türker, “Demokratik Sol Parti’nin mevcut bir genel başkanı ve yönetim kadroları var. DSP içinde lider arayışı yok” dedi.

BU SÖYLEMLERE KULAK VERMEYİN

Türker, İnce’nin CHP’den fazla oy olmasının CHPli küskünleri umutlandırdığını söyledi. DSP kadrolarının kenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Türker, “Bu tür söylemlere kulak vermekten çok, yarını inşa etme yolunda kendilerine göre yol haritasını gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü bu yeni sistem gösterdi ki, DSP kültürüne, anlayışına ihtiyaç var. Baraj DSP’nin önünü kesemez, yeter ki siyasetçiler halka ulaşsın” dedi.

DSP LİDERİNİ DEĞİŞTİRECEK DEĞİL

24 Haziran seçimlerinde DSP seçmeninin başka liderleri desteklemiş olabileceğini dile getiren Masum Türker, “İttifaklar sürecinde farklı liderlere destek verildi diye, insanlar kendi varlıklarından vazgeçiyorlar demek değil. Türkiye’de yeni bir sistem başladı. DSP önündeki en büyük engel olan baraj sorunu kalktı” değerlendirmesinde bulundu.

  • AYM’den CHP’ye ret
  • Anayasa Mahkemesi, CHP’nin, olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin kabulüne ilişkin 11 yasanın yok hükmünde sayılması, aksi halde iptali talebiyle yaptığı başvuruları reddetti. Yüksek Mahkeme, CHP’nin, Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması ve Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamelerin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair 7078, 7079, 7080, 7081, 7082, 7083, 7089, 7090, 7091, 7092 ve 7098 sayılı Kanunların yok hükmünde olduğuna, aksi halde iptaline karar verilmesi talebiyle yaptığı başvuruları esastan görüştü. Anayasa Mahkemesi, söz konusu kanunların yok hükmünde sayılması, iptal edilmesi taleplerini kabul etmedi.
#CHP
#Masum Türker
6 yıl önce